Kiválóan teljesített a strapateszten az Apple iPhone 14

Az Apple iPhone 14 sorozat alapmodelljeit indokoltan lehet vádolni azzal, hogy hiányzik belőlük a valódi innováció, de azzal semmiképp, hogy anyaghasználat tekintetében silányak lennének, vagy hogy a gyártás során slendrián munkát végeztek volna az összeszerelők. Ezt igazolja Zack Nelson kegyetlen strapatesztje is, amelyet most végrehajtottak a készüléken, egészen pontosan a kisebb méretű alapmodellen, amely minden szempontból kiválóan teljesített.

Kegyetlen próbatétel ez, amely magában foglalja a készülék külső borításának karcolását, kijelzőjének megégetését és persze az elmaradhatatlan hajlítást. Az okostelefon kialakítása többnyire az iPhone 13-at idézi, ami fejlesztés történt, az leginkább a burkolat alatt érhető tetten és igazából ezekből sincs túl sok. Az egyik legfontosabb újítás az, hogy az almás gyártó könnyebben eltávolíthatóvá tette a hátlapi üveget, illetve hogy a javítási költségek is csökkentek valamelyest.

Ami a karcokat illeti az Apple iPhone 14 a megszokott módon, vagyis a Mohs-féle keménységi skála 6-os szintjén kezd el sérülni, 7-es szintű eszközökkel viszont már jóval mélyebb barázdákat lehet okozni az üvegbevonaton. A strapateszt azt is kideríti, hogy a kamerákat védő zafírkristály nem igazán zafírkristály.

A megjelenítőre ható extrém hő és tűz véglegesen legyilkolja a panel képpontjait, de erre számítani lehet egy organikus panel esetében. Ami pedig a jó öreg hajlítás-próbát illeti, az iPhone 14 meg se nyikkan a feszítés erejére. Úgy látszik az Apple tanult abból a bizonyos korábbi botrányból.

Ennek ellenére azt javasoljuk, hogy egy üvegfólia meg valamilyen tok kerüljön a készülékre, hiszen nem csekély összeget kérnek el érte, ami főleg nálunk magyaroknál jelent kriminális kiadást, valódi taktikai csapást a családi kasszára. Ennek okairól hosszan lehetne értekezni, de az már egy másik cikk témája volna.

Forrás: JerryRigEverything

Szólj hozzá