Kiválthatja a jegyzetfüzetet az Amazon Kindle Scribe e-book olvasó

Vadonatúj e-book olvasóval jelentkezett az Amazon, ami a Kindle Scribe névre hallgat és elsőként a Kindle sorozat történetében támogatja a tollas bevitelt, így a készülék nem csupán elektronikus könyvek olvasására, de jegyzetelésre is tökéletesen alkalmas lesz. Habár egy picit borsos az ára, egyetemistáknak és diákoknak kevés ideálisabb kiegészítő létezik – legalábbis a jellemzők alapján.

A készülék méretes, 10,2 hüvelykes, matt, érintésérzékeny Paperwhite megjelenítővel van felszerelve. Az eszköz mellé tartozik egy szabványos toll is, amely használaton kívül mágnesesen rögzíthető a Scribe oldalához.

A jövendőbeli tulajdonos választhat egy opcionális prémium tollat is, amelynek másik végére radír került, illetve egy gyorsbillentyű segítségével válthatunk a toll funkciói között, ami így írás helyett/mellett használható szövegkiemelésre is, egyebek mellett.

A Kindle Scribe segítségével kézzel írt jegyzeteket adhatunk a könyvekhez az úgynevezett ragadós jegyzetek funkció segítségével. A ragadós jegyzetek automatikusan, könyvenként rendeződnek és a különböző eszközök között is szinkronizálódnak.

Az e-book olvasó naplóírási, jegyzetelési funkciókat is kínál, mindenféle sablonokkal, mint például a vonalas vagy a kockás papír, teendők listája stb. A jegyzeteket mappákba lehet rendezni és azok szintén szinkronizálódnak a különböző eszközök között.

A készülékre PDF fájlokat is küldhetünk, ezeket megjelölhetjük vagy aláírhatjuk, de ragadós jegyzeteket adhatunk a Microsoft Word dokumentumokhoz is.

2023-ban érkezik majd egy funkció, amelynek segítségével közvetlenül a Wördön keresztül lehet majd dokumentumokat küldeni a Scribe-ra. A Kindle Scribe 16, 32, 64 GB-os változatokban lesz kapható, a vételára pedig 339 dollárról indul.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá