Kivonulhat a Huawei azokból az országokból, ahol nem látják őket szívesen

Főhet a feje a Huawei vezetőinek, hiszen egyre többen fordulnak ellenük. Nagyon úgy tűnik azonban, hogy a vállalat felveszi a kesztyűt, és nem hagyják annyiban a dolgot.

Az elmúlt hónapokban rengeteg vád érte a Huaweit, amelyekről rendszerint mi is beszámoltunk. Az Egyesült Államokban először csak kitiltották a termékeiket, majd később arra szólították fel a szövetségeseiket, hogy ők se használják a cég mobiljait, mivel túl nagy biztonsági kockázatot rejtenek magukban.

Kémkedéssel vádolták őket, majd később a Huawei pénzügyi igazgatóját is őrizetbe vették Kanadában. Meng Vanzhou-t azzal vádolták meg, hogy a tiltások ellenére is termékeket szállítanak Iránnak. A vádak nagyon súlyosak, amelyre a cég már kénytelen volt reagálni.

Liang Hua, a Huawei elnöke a davosi Világgazdasági Fórumon kemény kijelentést tett, miszerint készek kivonulni azokból az országokból, ahol nem látják őket szívesen. Ez természetesen azzal járna, hogy minden tevékenységüket beszüntetnék az adott helyeken, és átköltöztetnék olyan országokba, ahol nem gördítenek akadályt eléjük.

Bár pénzügyileg jól állnak, más miatt bőven főhet a fejük. Ausztráliában megtiltották nekik az 5G hálózat fejlesztését, majd később Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban is korlátozták az ezzel kapcsolatos fejlesztéseiket. Attól tartanak, hogy a hálózatot kémkedésre használná fel a Huawei, és ezáltal  fontos információkhoz jutna a kínai kormány. A Huawei természetesen tagadja a vádakat, ám úgy tűnik, hogy egyre többen fordulnak el tőlük.

Forrás: RT

Szólj hozzá