Kölcsönözhetővé teszik a legújabb mozifilmeket

A mai naptól kezdve több film is kölcsönözhetővé válik online, és a legnépszerűbb streameken  keresztül tekinthetjük majd meg ezeket, ám elsőre meglehetősen borsosnak tűnhet az áruk.

A legtöbb országban bezártak a mozik, és Holywoodban bizonyára azonnal összedugták a fejüket a vezetők, hogy mit is lehetne tenni a bevételek kiesésének enyhítése végett. Végül forradalmi döntés született, amellyel gyakorlatilag egy 130 éves hagyomány veszett a múlt homályába. Eddig ugyanis a legnagyobb stúdiók kizárólag hónapokkal a mozibemutató után voltak hajlandóak elérhető tenni a filmjeiket a többi csatornán.

Most azonban a Disney, az Universal, a Sony és a Warner Bros is úgy döntött, hogy a jelenleg is futó, vagy akár még be sem mutatott filmjeiket is piacra dobják, és az Apple TV (iTunes), az Amazon Video, a Google Play Movies és a Vudu csatornáin is kölcsönözhetővé teszik az alkotásaikat. Az igazán nagy neveket persze inkább elhalasztják, így az új James Bond film vagy a Fast & Furious is csak a mozik vásznaira érkezik majd, hiszen ezek több százmillió dollárnyi bevételt hoznak a termekben.

Egyelőre csak az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban ismertek az árak, előbbiben 20 dollárt kell fizetnünk, míg utóbbiban 16 fontért mérnek egy filmet, amely a kölcsönzés után 48 óráig lesz elérhető az előfizetők számára. Ez elsőre meglehetősen drágának tűnik, hiszen nagyjából ennyiért lehet őket Blu-ray diszken is beszerezni, igaz akkor várni kell még rájuk néhány hónapot. Ha esetleg egy teljes család mozijegyeinek árával kalkulálunk, akkor viszont már rögtön jobb a helyzet.

Összességében kijelenthetjük, hogy ezzel “eladta magát” Holywood, mivel egészen idáig azért bírálták a Netflixet, mert a filmeket azonnal elérhetővé tették online. Mindazonáltal remek címek érkeznek az elkövetkező napokban, és olyan filmeket nézhetünk majd meg otthon, mint a Ragadozó Madarak, a Bloodshot vagy az Úriemberek.

Forrás: FlatPanelsHD 

Szólj hozzá