Komoly korlátozásokra számíthatnak Kínában az online játékokkal játszó fiatalok

Kínában nagyon komolyan veszik a 18 éven aluliak védelmét, így a jövőben korlátozzák majd a játékidejüket, és még hétvégén sem játszhatnak majd kedvükre a fiatalok.

Kína jelenleg a világ egyik legnagyobb játékospiacának számít, és hihetetlen pénzek forognak ebben az iparban, mind a gyártók, mind pedig a játékosok részéről. A kormánynak is feltűnt ez, és szerintük hatalmas probléma a fiatalabb játékosok függősége, éppen ezért a jövőben korlátozásokat vezetnek majd be.

A korlátozás nagyon szigorú lesz, mivel a 18 éven aluliak a hétköznapokon mindössze 90 percet játszhatnak majd online játékokkal, míg szabadnapokon pedig 3 órában maximalizálják ezt. Ez még nem minden, mivel este 10 órától reggel 8 óráig abszolút nem lehet majd online játszani. Elsőre nagyon szigorúnak tűnnek az új szabályok, pláne a profi játékosok felé, akik ebből akár meg is tudnának élni.

Felmerül a kérdés, hogy hogyan is tudják majd ezt betartani, de erre is megvan már a megoldás. A játékokat üzemeltető cégeknek kell majd erre odafigyelniük, és amennyiben ezt elmulasztják, akár a működési engedélyüknek is búcsút mondhatnak. A felhasználóknak személyes okmányokkal kell majd igazolniuk a korukat, így a játékok kiadói pontosan tudják majd, hogy kire milyen szabályok vonatkoznak, és ezeket szigorúan be kell majd tartatniuk.

Egy másik érdekesség, hogy az ingame vásárlást is limitálják, és a 16 év alattiak mindössze 200 jüant költhetnek el havonta a játékokban, míg 16-18 év közöttieknél ez az összeg 400 jüanra emelkedik. A gamerek tehát hatalmas csapást szenvednek majd el, és ez bizony kihatással lehet az ország e-sportos teljesítményeire is, hiszen ezáltal a fiatalok hatalmas hátrányba kerülnek majd a riválisokkal szemben, akiknek nincs korlátozva a gyakorlásra fordítható ideje.

Forrás: BBC

 

Szólj hozzá