Komoly tervei vannak a Nokia márkanévvel a HMD Globálnak

A Nokia név körül már közel nem olyan nagy a felhajtás, mint néhány éve, amikor is a HMD Global újraélesztette a brandet, ám a kiszivárgott dokumentumok alapján komoly célokat tűztek ki maguknak.

A szivárogtatásokat általában érdemes némi fenntartással kezelni, ám jelen esetben egy belsős dokumentumból származnak a részletek, amely valahogy mégis kikerült. Szó esik benne a Nokia 10-ről is, amely a Nokia 9 PureView utódja lesz, ám sajnos nem térnek ki a részletekre, mivel próbálják elkerülni, hogy azok idő előtt kikerüljenek.

Ami talán még ennél is érdekesebb, azok a HMD Globál konkrét terve a Nokiával, ugyanis a következő 3-5 évben szeretnének a három legnagyobb mobilgyártó közé kerülni. Ez bizony elég merésznek tűnik, hiszen ettől jelenleg nagyon távol állnak, ám a Huawei körül kialakult helyzetből akár még jól profitálhatnak is.

Nagy előny lehet azonban, hogy a Google és a Qualcomm is mögöttük áll, hiszen több másik céggel együtt nemrég mintegy 230 millió dollárt fektettek bele a Nokia márkanévbe. Természetesen ezt igyekszik is kihasználni a cég, és az a céljuk, hogy elhozzák a Google Pixel mobilok által nyújtott élményt minden árkategóriába. Így tehát továbbra is maradnak az érintetlen Android felületnél, ahogy azt a Google megálmodta, ám nagyon reméljük, hogy a fotósképességekben is elkezdenek felzárkózni, mert itt bizony elég gyengén muzsikálnak jelenleg.

Ezen kívül több eseményt is terveznek a dokumentumok szerint, amelyeket szigorú utasítások alapján kerülnek majd megrendezésre. Ebbe az is beletartozik, hogy ezeken a rendezvényeken nem hasonlítják majd a készülékeiket a riválisok megoldásaihoz, amely dicséretes a mai világban.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá