Konyhába tartandó automata kertet alkotott az LG

Az okostermékek tömkelege mellett erre is rálehetne aggatni az okoskert kifejezést, hiszen szinte teljesen magától képes megteremteni egy család zöldségszükségletét az újdonság.

Elsőre egy nagyobb hűtőnek tűnik a termék, ám teljesen más funkciót lát el. A beltéri kütyü egy kert körülményeit hivatott szimulálni, így pedig képes kielégíteni a különböző zöldségek szükségleteit. Mindössze el kell ültetnünk a magokat az erre kialakított fakkokba, majd learatni a termést.

Természetesen ezek fejlődését nyomon követhetjük a mobilunkon, köszönhetően az erre kifejlesztett applikációnak. Az automata rendszer maga gondoskodik majd a zöldségek megfelelő víz,- és  fényellátásáról, így nem baj, ha a tulaj nem igazán járatos a témában. A 24 tárolót tartalmazó készülék állítólag egy 4 tagú család teljes szükségletét képes kielégíteni, ami elsőre elég biztatóan hangzik.

Érdekesség, hogy sajnos elég kevés szabadságot hagy a tulajnak az LG, mivel az eszközbe ültethető magokat és a táptalajt is LG-től kell beszerezni, így nem lehet csak úgy akármit elültetni benne. Ez nyilván valahol érhető, hiszen ezekhez alkották meg a programokat, ám gyaníthatóan ezek jóval drágábbak lesznek a hagyományos boltban kapható termékeknél.

Az CES-en debütáló utópisztikus termék tehát egyelőre ambivalens érzéseket válthat ki az emberekből, hiszen az ötlet jó, ám valószínűleg maga a gép és a tartozékok sem lesznek olcsók. Emellett a fogyasztása is megterhelheti a családi kasszát, így erősen kérdéses lehet a létjogosultsága, de azért várjuk meg az első teszteket az ítélettel.

Forrás: LG Newsroom

Szólj hozzá