Körvonalazódik a Samsung és az Olympus együttműködése

A Samsung állítólag már túl is esett az első tárgyaláson az egyik legnagyobb fényképezőgépeket gyártó vállalattal, amely természetesen azt a célt szolgálja, hogy a jövőben érkező mobiljaik még profibb képalkotási képességgel rendelkezzenek majd.

Úgy látszik, hogy az elmúlt években egyre inkább trendi lett, hogy a neves mobilgyártók a legnagyobb kameragyártókkal állnak össze. Ennek természetesen több oka is van. Az egyik ilyen, hogy a közös fejlesztésnek hála jobb szenzorok kerülhetnek a mobiljaikba, a másik pedig hogy ezek a nevek papíron is jól csengenek, és bevonzzák a vásárlókat.

Ezen dolgozhat a Samsung is, és több forrás is arra hivatkozik, miszerint az Olympus lesz a befutó. Állítólag már túl is vannak az első tárgyalásokon, ám még nem teljesen tiszta, hogy mi is a tervük. Elképzelhető, hogy a Galaxy Fold egy speciális változata kap majd jobb szenzort, ám még valószínűbb, hogy esetleg a jövőre érkező Galaxy S22 mobilok (legalábbis az Ultra változat) profitálhatnak az együttműködésből.

Tovább pletyka, miszerint a tárgyalásokat állítólag az Olympus kezdeményezte, és egy olyan technológiával segítenék a dél-koreai gyártót, amelyet jelenleg is használnak a fényképezőgépeik esetében. Ennek lényege, hogy stabilabb képalkotást érnek el annak köszönhetően, hogy ők nem az optikát, hanem magát a szenzort látják el a stabilizációért felelős rendszerrel.

Kíváncsian várjuk a további fejleményeket, hiszen ezek az együttműködések sokszor tényleges előrelépést hoznak. Az első ilyen még a Nokia és Zeiss együttműködése volt, amely 2005-ben kezdődött, és olyan remek mobilokat eredményezett, mint az N90 vagy a Lumia 1020. Azóta a Huawei és a Leica kapcsolatának is szemtanúi lehettünk, és bizony az ő mobiljaik is kiemelkednek a képalkotás terén. Néhány hónapja a OnePlus és a Hasselblad társulására derült fény, és őket követheti a Samsung és az Olympus együttműködése.

Forrás: NotebookCheck

Szólj hozzá