Kospet Optimus Pro – Okosóra duál rendszerrel

A Kospet Optimus Pro nem egy mindennapi okosóra. A masina egyszerre két operációs rendszert és azok futtatásához szükséges hardvert tartalmaz, egyik a valódi okos felhasználásra, míg a másik az egyszerűbb feladatokra való. Így ha nincs szükségünk az Android funkciókra, az óra lehet szimplán csak egy óra, kiváló üzemidővel. A készüléknek számos vonzó tulajdonsága van, olyanok mint az AMOLED kijelző, a saját LTE modem, a 32 GB-os belső tárhely, vagy a roppant elegáns külső. Ismerjük meg az órát kicsit közelebbről!

A Kospet Optimus Pro az alábbi linken rendelhető meg:

Szóval ez az egész két hardver és operációs rendszer dolog úgy néz ki a gyakorlatban, hogy a Kospet órájában van egy MediaTek MT6739 lapkakészlet, ami egy okosórákra fejlesztett Android rendszert hajt, egészen pontosan a 7.1-es főverziót. Az óra ezen része és felhasználási módja lehetővé teszi azokat az okosfunkciókat, amiket egy már majdnem okostelefon szintjén lévő eszköztől elvárunk.

Amikor viszont nincs szükség erre a bőséges funkciókínálatra, aktiválhatjuk a Kitartó Módot, ilyenkor egy másik chip vezérli az egyszerűbb adatfolyamatokat, és tényleg csupán alapvető dolgokra használható az óra, mint például az idő kijelzése, értesítések, aktivitásmérés, stb. Nyilvánvalóan az utóbbi üzemmód, és a Lite ökoszisztéma sokkal jobb üzemidőre ad lehetőséget, a két rendszer közötti váltás pedig teljesen a felhasználó kezébe helyezi az irányítást. Most, hogy tisztáztuk, mit jelent a duál rendszer, lássuk, mi mindent is tud az Optimus Pro.

Az óra saját 4G modemmel rendelkezik, olyannal, ami még a B20 LTE hálózatokat is támogatja. Ez a gyakorlatban párosított okostelefon nélküli telefonhívások indítását, illetve mobilinternet hozzáférést jelent, mindezt egy csuklón hordható eszköz révén. Bár a készülék belső tárhelye nem bővíthető, a beépített 32 GB kapacitású háttértár nagyon sok mindenre elegendő lesz, 3 GB RAM mellett pedig nemigen kell akadásokra számítani.

Bár az óra simán tudja irányítani a párosított telefon kameráját, erre sincs feltétlenül szükség, mivel az Optimus Pro saját, 8 megapixeles képrögzítő apparátussal rendelkezik. A kerámiakeretes óra borítása alatt amúgy negyedik generációs Bluetooth modem található, ami a szokásos opciókat teszi lehetővé, szóval jelzi az értesítéseket, lehet fogadni a hívásokat, stb.

A párosított eszköz futtathat Android, de akár iOS operációs rendszert is, ilyen téren nem részrehajló a Kospet órája. A kerek AMOLED kijelző is megérdemel egy mondatot, hiszen 372 ppi-s képpontsűrűsége mellett nem csak színekben gazdag, de éles is lesz, mint a hóhér bárdja.

Az okosóra belsejében 800 mAh kapacitású akkumulátor található, ami 4G modemes és Android rendszerű felhasználás mellett 1-3 napos üzemidőt jelenthet, Kitartó Módban pedig ennek a többszörösét.

A szíjak cserélhetőek, van rengeteg sport üzemmód, és a borítás az IP67 szabványnak megfelelően vízálló, igazából tényleg nem tudjuk, mi kellhet még egy remek okosórához. Talán csak egy tűrhető árcédula, ám ezzel sincs gond, mivel a képességeihez képest egészen kedvező árat kapott az Optimus Pro.

A Kospet Optimus Pro okosóra most a GearBest oldalán magyar valutára átszámítva kb. 49 800 forintos áron kapható:

Forrás: GearBest

Szólj hozzá