Közel 20 év után derült ki, hogy mit jelentenek a zöld kódsorok a Mátrixban

Jól gondoljátok meg, kíváncsiak vagytok-e a most kiderült titokra, mert elképzelhető, hogy onnantól máshogy néztek majd a filmre, és akkor már nem lesz visszaút.

A mai napig sokak kedvence a Mátrix, hiszen igazi kultuszfilmmé nőtte ki magát, és a rajongók szinte minden apró részletet megfejtettek már, de az egyik legnagyobb titokra csak most derült fény.

Ki ne emlékezne a zöld kódsorokra, amik időről időre megjelentek a képernyőn, és mindenféle szám, betű és japán írásjel alkotta. Az évek során rengeteg találgatás született ezzel kapcsolatban, de úgy tűnik mindvégig tévúton jártak ezek az elméletek.

Végre megszólalt az ügyben Simon Whiteley, aki a jeleneteket tervezte, és mondhatni hatalmas csalódást okozott ezzel a rajongóknak. Mint kiderült, a japán származású felesége szakácskönyvéből szkennelte be a jeleket, szóval a film során japán sushi recepteket láthatunk.

Lehet jobb lett volna, ha nem árulja el ezt az információt, hiszen így sikerült kicsit lerombolnia a film kultuszát, mivel valljuk be, ezen információnak a tudatában már máshogy néznénk a filmet.

Forrás: Cnet

Szólj hozzá