Közel 500 ezer forintba kerül az Asus brutális alaplapja

Aki játszik, az tudja hogy a komolyabb hardverekért nagyon súlyos összegeket kérnek el, ám ez még így is eltörpül az Asus új alaplapja mellett, amely arcpirítóan drágára sikerült.

Az Asus ROG Dominus Extreme-ből bizonyára nem fognak betárazni a boltok, hiszen 1550 eurós árat kapott, azaz közel 500.000 Ft-nak felel meg. Persze aki ilyen lapot vásárol, az valószínűleg megadja majd a módját, és bizonyára kér hozzá egy 28 magos Xeon W-3175X procit is, amiért nem kevesebb, mint 1 millió forintot kérnek el pluszba.

Így tehát nem csak hihetetlenül erős, ám hihetetlenül drága gépnek lehet alapja az Asus újdonsága. Egy kisebb vagyont a memóriára is el lehetne költeni, hiszen akár 192 GB RAM-ot is pakolhatunk az Intel C621-es chippel szerelt alaplapba, amely egyébként LGA 3647-es foglalatot kapott.

Az Asus termékének egyébként már a sima ATX ház sem elég, hiszen 35,5 centiméter széles. Két darab 24 tűs ATX csatlakozó is került rá, így az igazán maximálisák két tápegységgel is megtámogathatják majd, az extra kraft pedig kifejezetten jól jöhet egy komolyabb tuning kiszolgálásához.

Négy komolyabb VGA-t hozzáadva (mondjuk az Nvidia RTX 2080 Ti szériájából) tovább fokozhatjuk az élményt, ám így már tényleg 4-5 millió forintnál járna a konfigunk. Az Asus tehát egy igazi szörnyeteget alkotott a ROG Dominus Extreme személyében, amelyet természetesen telepakolták a legmodernebb fícsörökkel is, cserébe viszont nagyon mélyen a zsebünkbe kell nyúlni érte.

Forrás: HWSW

Szólj hozzá