Különleges ünnepi rekordot állított fel a Xiaomi

Itt a karácsony, és végre nem egymás szekálásával próbálnak kitűnni a gyártók, hanem különböző pozitív tettekkel hívják fel magukra a figyelmet. A Xiaomi is így tett, és egy Guiness-rekord felállításával kedveskedtek a világnak.

Rákészült a karácsonyra a kínai gyártó, hiszen december 24-én bemutatta a legújabb készülékét, amely a Xiaomi Mi Play névre hallgat. Annyira nem lett nagy szám a mobil, ám minket nem is érint, mivel egyértelműen a kínai piacra szánták. A mobilt felhasználva azonban olyat építettek, amivel bekerültek a Guinness Rekordok Könyvébe.

Fogták a frissen bemutatott mobilt, és pontosan 1005 darabból építettek egy hatalmas karácsonyfa alakú kijelzőt, melyet egy kínai bevásárlóközpontban tekinthet meg a közönség. Az utolsó mobilt maga a Xiaomi feje, Lei Jun tette fel, így teljessé téve a “karácsonyfát”. Az előző rekord egyébként 504 mobilt tartalmazott, szóval nagyjából rádupláztak erre a számra.

Nagyjából 12 órán át építették a monstrumot, és a legnehezebb dolog a mobilok szinkronizálása volt, hogy mindegyik mobil a megfelelő képet, a megfelelő időben mutassa. Érdekesség, hogy a mű egyben Wi-Fi hotspotként is működik, és a vásárlók kedvükre használhatják a nagy sebességű internet elérést.

Ez egyébként a Xiaomi harmadik rekordja, amit feljegyeztek a Guinness Rekordok Könyvébe. Az elsőben 9690 égőt használtak fel egy hatalmas Mi logóhoz, amely a cég indiai bázisán található meg. A másik rekordot akkor írták, amikor egyszerre nyitottak meg 500 Mi boltot október 29-én Indiában.

Forrás: PhoneArena

 

Szólj hozzá