Lapos panelekkel debütáltak a 2021-es Samsung Odyssey szériás gamer monitorok

Három vadonatúj monitorral debütált a Samsung 2021-es Odyssey szériája. A gamer kijelzők teljesen sík panellel érkeztek, és nem csupán a számítógépes, de a konzolos felhasználóknak is igyekeznek kedvezni.

Az új sorozat három modellt foglal magában, ezek a G70A, a G50A és a G30A.

A három közül a csúcsmodell a 28 hüvelykes, 3840 x 2160 felbontással és IPS panellel panellel rendelkező G70A, amely 144 Hz-es maximális frissítési frekvenciával bír. A panel maximális fényereje 400 nit, igaz az átlagos kibocsátás 300 nit, viszont a monitor támogatja a VESA DisplayHDR 400 szabványt. Mindezek mellett a Samsunfg csúcsmonitora AMD FreeSync Premium Pro támogatással és Nvidia G-SYNC Compatible tanúsítvánnyal egyaránt bír. A monitor egyetlen DisplayPort 1.4 és két HDMI 2.1 csatlakozóval rendelkezik.

Ez utóbbi biztosítja a legújabb generációs konzolok, például a PlayStation 5 és az Xbox Series X csatlakoztatását, az új konzoloknak ugyanis szükséges a HDMI 2.1 összeköttetés a 4K 120 Hz-es videojelhez. Az újdonság által biztosított Auto Source Switch+ lehetővé teszi, hogy a monitor automatikusan bekapcsoljon és a megfelelő forrásra váltson, amikor egy csatlakoztatott eszköz bekapcsol.

A sorban következő modell a G50A, amely 27 colos kínál 2560 x 1440 pixeles felbontást, szintén IPS panel, ám ezúttal akár 165 Hz-es képfrissítés mellett. A Samsung képernyője támogatja a FreeSync Premiumot, és G-SYNC Compatible tanúsítvánnyal is rendelkezik, ami pedig a csatlakozókat illeti egyetlen DisplayPort 1.2 és HDMI 2.0 portot kínál. A G70A és a G50A egyaránt rendelkezik Kép-a-képben, Képről-képre, alacsony input lag, és még számos egyéb üzemmóddal. A monitorok 1 ms-es válaszidővel kecsegtetnek.

Végül de nem utolsósorban debütált a Samsung Odyssey G30A, amely kétféle méretben, 24 és 27 colos képátlóval egyaránt kapható lesz. Akármelyiket is választjuk VA panel kerüljük a birtokunkba, Full HD felbontással és akár 144 Hz-es képfrissítési rátával. Sajnos a HDR támogatás elmarad, és a maximális fényerő sem valami fényes – értitek 😀 -, mindössze 250 nitre lehet számítani.

A FreeSync Premium támogatott, ám a panel nem rendelkezik az Nvidia által tanúsított G-SYNC Compatible minősítéssel, mondjuk attól még könnyen lehet, hogy a dolog így is működni fog a gyakorlatban. A csatlakozó kínálat egyetlen DisplayPort 1.2 és HDMI 1.4 portból áll.

A vadonatúj monitorok fekete színben lesznek kaphatóak, a mellékelt állvány állítható magasságú, dönthető, forgatható és pivot opcióval is rendelkezik. A Samsung egyelőre nem tette közzé a monitorok várható árát és azt sem, hogy mely piacokon lesznek kaphatók.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá