Leállítja az iPhone 12 Mini gyártását az Apple

Amikor az Apple bejelentette a 2020-as iPhone-okat, sokan örültek a Mini változatnak, hiszen rengetegen vágynak kompakt mobilra, ám az eladások alapján nem lett túl népszerű ez a változat.

Az Apple ugyanis már a második negyedév folyamán leállítja majd az iPhone 12 Mini gyártását a legfrissebb hírek szerint, mivel meglepően gyenge rá a kereslet. Persze nem arról van szó, hogy ne fogynak jól az iPhone 12 széria, ám a Mini változat ezek eladásának mindössze 6%-át teszi ki.

Ez azért érdekes, mert rengetegen várták a készüléket, ám végül sokan mégsem ezt választották. Ennek okai elég egyszerűek, hiszen az iPhone 12 jóval nagyobb kijelzővel és korrektebb akkumulátoridővel szinte alig kerül többe. Az utóbbi pedig különösen sújtja az iPhone 12 Mini változatát hiszen a 2.227 mAh-s akkumulátor komoly használat mellett még a nap végéig sem tart ki feltétlenül.

Kifejezetten kompaktra sikerült az iPhone 12 Mini

A boltokból bizonyára nem tűnik majd el a készülék, ám a gyengébb kereslet miatt teljesen logikus lépés, hogy visszaveszik a gyártásokat. Az Apple egyébként ennek ellenére sem változtat a tervein, és állítólag idén is 4 modellt mutatnak majd be, amely közül az egyik minden bizonnyal a Mini utódja lesz. Remélhetőleg tanultak a dologból, és jobban optimalizálnak majd, vagy megpróbálnak egy nagyobb akkumulátort rakni a készülékbe.

A nagyobb kijelzővel ellátott mobilok egyébként dominálnak, hiszen ugyanezen forrás arról számol be, hogy az iPhone 12 Pro Max gyártását 11 millióval növeli az Apple, mivel erre a modellre óriási a kereslet. Véget ért volna a kisméretű mobilok kora?

Forrás: PhoneArena

Szólj hozzá