Lebuktak a Xiaomi Book Air 13 jellemzői

Holnap fognak debütálni a Redmi Note 12 készülékek, de az okostelefonok mellett egy Windows rendszert futtató ultrabookot is lelepleznek majd, ami a Xiaomi Book Air 13 névre fog hallgatni. Mit ad isten, egy nappal a bemutató előtt, egy kínai online kereskedő lebuktatta a készülék fontosabb specifikációit.

A JD.com nevű online üzlet idő előtt közzétette a készülék adatlapját, amelyből kiderül, hogy a laptop 13,3 colos, OLED technológiára épülő érintőkijelzővel lesz felszerelve, amelyen 2880 x 1800 pixel sorakozik majd. A képfrissítési ráta sajnálatos módon megmarad 60 Hz-nek, a képarány pedig szintén hagyományos, mégpedig 16:10.

Választásunktól függően a Xiaomi Book Air 13 meghajtásáért felelhet 12. generációs Intel U-sorozatú Core-i5 vagy Core-i7 processzor, 16 GB LPDDR5 RAM és 512 GB háttértár mellett. A készülék vérbeli ultrabook lesz, mivel mindössze 12 mm-es a keresztmetszete, mérlegre helyezve pedig csupán 1,2 kg-ot nyom.

Az online kereskedő leírásából kiderül, hogy a laptop teljes méretű billentyűzettel lesz ellátva, de arról nem tesznek említést, hogy háttérvilágítást kapnak-e a gombok. Valószínűleg igen, de ezt egyelőre nem szeretnénk elkiabálni.

A további említésre méltó jellemzők közé sorolható a Wi-Fi 6E, a Bluetooth 5.2, illetve az sem hátrányos, hogy a notebook fel lesz szerelve két Thunderbolt csatlakozóval is. A Xiaomi Book Air 13 jobb oldalára még egy ujjlenyomat-olvasót is szerelni fognak. A készülék belsejében 58,3 wattórás akkumulátor biztosítja a mobilitást, a telep támogatni fogja a 65 wattos gyorstöltést is, legalábbis erre enged következtetni, hogy éppen egy ilyen adapter kerül a noteszgép dobozába.

Lényegében minden fontosabb jellemző kiderült a Xiaomi Book Air 13 kapcsán, már csak az árazást és az elérhetőséget kell a holnapi bemutatón közzétenni és teljes ismeretünk lesz az eszközről. Egy jó árral jöhetne hozzánk is!

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá