Leköszönt a Google Stadia termékvezetője

Korábbi, a Google felhős játékplatformjával kapcsolatos cikkeink alapján bárki azt gondolhatná, hogy mi itt a szerkesztőségben kárörvendünk a Stadia-val kapcsolatos rossz híreken, de ez egyáltalán nem igaz. Ami viszont igen, hogy amikor a Google Stadia feltűnik a hírekben, akkor a legtöbb esetben valamilyen negatív csengésű fejleményről van szó. Most például arról vagyunk kénytelenek beszámolni, hogy a The Information jelentése megerősítette, John Justice, a Google Stadia alelnöke és termékvezetője távozott a Google-től.

John Justice felelt azért, hogy a Stadia felhasználói élménye a lehető legjobb legyen, és korábban többször is beszélt a felhő platform jövőjéről. Nem úgy tűnt, hogy tovább szeretne állni, ám ez most mégis megtörtént, és a Google egy hivatalos közleményben meg is erősítette az úriember távozását.

A Microsoft és a Sony tavaly debütált új konzoljai, valamint más játékstreaming szolgáltatások mellett egyre élesedő versenyben a Stadia elkezdett új akciókat és ajánlatokat kidolgozni, hogy minél több felhasználót csábítsanak saját ökoszisztémájukba. Februárban viszont a Google bejelentette, hogy bezárja saját játékstúdióját, így aztán lőttek a Stadia exkluzív címeknek, amelyek segítségével vonzóbbá lehetett volna tenni a platformot. Miközben egyre több kulcsfontosságú figura hagyja el a vállalatot, egyre több és több lesz a felhőalapú játékplatform jövőjével kapcsolatos baljós találgatás.

John Justice

Sajnos a Google pályafutása során volt már többször olyan, hogy hatalmas erőforrásokat fektettek egy új piaci szegmensbe, aztán később kaszálták a kapcsolódó projekteket. Google Glass, Project Ara – hová lettetek? A legutolsó pozitív hír a Google Stadia kapcsán az volt, hogy a szolgáltatás katalógusa hamarosan több, mint 100 játékkal bővül, ezek között ott lesz a FIFA 21 és a Far Cry 6 is. Ilyen brutális hardverárak, beszerezhetetlen konzolok mellett nagyon is volna értelme a felhőalapú játéknak, így mi igenis drukkolunk a Stadia-nak, és remélhetőleg minél hamarabb megtalálják John Justice utódját.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá