Lenovo A5 – filléres, kompakt mobil, csinos formatervvel

Nem mindenki elégedett azzal, hogy az okostelefonok lassan a táblagépek kihívói lesznek, már ami a méretet illeti, és sokunknak nincs szüksége méregdrága csúcsmobilokra sem. Az általános hétköznapi igényeket kielégítő, kompakt méretű készülékek egyike az alábbiakban ismertetésre kerülő Lenovo A5, ami kiváló választás lehet bárki számára, aki csak arra vágyik, hogy a telefon tegye a dolgát, mindenféle galiba nélkül. Ráadásul még csinos dizájnt is kapott a készülék, így duplán érdemes megismerkedni a kínai gyártó mobiljával.

A Lenovo A5 az alábbi linken rendelhető meg:

A készülék fejlesztéséért felelős mérnökök mindent az egykezes használatnak rendeltek alá. Épp ezért kapott a Lenovo mobilja 5,45 colos képátlójú megjelenítőt, HD+ felbontással. A gyártáskor felhasznált LTPS panelnek köszönhetően valósághű, élénk színekkel és széles betekintési szögekkel számolhatunk.

Sokak számára az is megnyugtató tény lesz, hogy a képernyőn nincsen semmiféle szenzorsziget, ám ennek ellenére mégis megkapó, modern, és csinos formatervet kapott a készülék.

A mindennapi használathoz elegendő lesz a burkolat alatt található MediaTek MT6739 lapkakészlet, ami mellé 3 GB RAM valamint 16 GB belső tárhely került, utóbbi bővíthető.

Ha már a bővítésnél járunk érdemes megemlíteni, hogy a mobil képes egyszerre két SIM kártya fogadására, és még ezen kívül lehetséges a micro SD kártya tárhelynövelés, tehát az extra hálózati kártya alkalmazása nem zárja ki a memóriakártya használatát.

A kedvező ár érdekében valahol meg kellett húzni a nadrágszíjat, de ez cseppet sem jelenti azt, hogy a hátlapon található egyetlen kamera ne készítene a színvonalas fényképeket illetve videofelvételeket. Duál kamerakészlet helyett ezúttal egyetlen 13 megapixeles felbontású érzékelőt kapunk, ami inkább különböző szoftveres lehetőségek révén igyekszik lépést tartani a versenytársakkal.

Az előlapon található 8 megapixeles kamerát viszont saját segédfény segíti, hogy az önarcképek még szebbek, és vibrálóbbak legyenek.

A Lenovo A5 globális piacra szánt kiszerelésében természetesen olyan 4G modem található, ami támogatja a 800 MHz-es frekvenciát, ennek elsősorban hazánk vidéki felhasználói fognak örülni.

A készülék belsejében 4000 mAh kapacitású akkumulátor feszül, az energiatakarékos processzorral, valamint a mobilon futó Android 8.1 Oreo operációs rendszerrel együtt kiváló üzemidőre számíthatunk.

A mobil a rendkívül nyomott ára ellenére ujjlenyomat-olvasót is kapott, ami a hátlapon helyezkedik el, így személyes adataink állandó biztonságban lehetnek. Az arcfelismerés lehetősége szintén igénybe vehető.

A Lenovo A5 a GearBest oldalán vásárolható meg, jelenleg 89,99 dolláros akciós áron:

Forrás: GearBest

Szólj hozzá