Lyukas képernyővel jönnek az Apple iPhone 14 Pro modellek

Tegnap beszámoltunk arról, hogy az Apple keményen küzd az alkatrész – ellátási lánc problémáival, ennek ellenére a gyártó szakemberei már a jövő készülékeit tervezik. Most éppen ezekről, vagyis az iPhone 14 Pro és Pro Max modellek kapcsán került napvilágra néhány érdekesség, egészen pontosan a mobilok képernyőivel kapcsolatban. A The Elec nevű koreai médiaorgánum úgy tudja, hogy a 14-es sorozat két legerősebb tagja lyukasztott megjelenítővel debütálhat, igen komoly felbontású előlapi kamerával a kivágásban.

Végre eljön a szenzorsziget alkonya? Ezt egyelőre nem tudjuk teljes bizonyossággal megerősíteni, viszont a legújabb infók szerint a két erősebb Pro modell, tehát az iPhone 14 Pro és a 14 Pro Max esetén búcsút mondhatunk ennek a, maradjunk annyiban, minimum megosztó dizájnbeli és technológiai megoldásnak. Az iPhone 14 Pro 6,06, a Pro Max modell pedig 6,7 colos képernyővel lesz felvértezve, az összeszerelés során az LG Display által gyártott 120 Hz-es LTPO OLED paneleket fogják a készülékekbe beépíteni.

A megjelenítőkön lévő kivágásban egy nem kisebb, mint 48 megapixeles előlapi képrögzítő modul foglalhat helyet. Lesz két további készülék is a szérián belül, ezek a nem-Pro modellek ugyanúgy szenzorszigettel szerelt képernyővel rendelkezhetnek majd, az egyik szintén 6,7, a másik pedig 6,06 colos kijelzőt kaphat a The Elec fülesei alapján.

iPhone 14 Pro Max előzetes render a Front Page Tech jóvoltából

Állítólag a két “gyengébb” modell esetében a képernyőbe szállításáért a kínai BOE felelhet majd. Esetükben el lehet felejteni a 120 Hz-es megjelenítést, és persze az LTPO technológiát is. A koreai sajtósok úgy tudják, hogy a BOE 2023-ban kezdi majd meg az LTPO panelek szállítását az Apple számára, a cupertinoi vállalat ezeket majd az iPhone 15 sorozat modelljeihez fogja felhasználni.

Az almás cég 2022-ben még egy átdolgozott iPhone SE készülékkel is megörvendeztethet bennünket, amelynek formatervi kialakítása megegyezik majd a jelenleg is kapható mobiléval, ám az új variáns már kompatibilis lesz az 5G hálózatokkal.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá