Magasabb minőségre kapcsol a Spotify

Remek hír érkezett a zenerajongók számára, miszerint hamarosan jobb minőségben is hozzáférhető lesz majd a szolgáltatás, ám egyelőre még sok kérdést nyitva hagyott a cég.

A Spotify a legelterjedtebb zenei streaming szolgáltatás jelenleg, és nagyjából 350 millióan használják világszerte. A kliens remekül átgondolt, az elérhető zenék száma pedig szinte végtelen. Egy kritika azonban állandóan felmerül vele kapcsolatban, miszerint az 320 kbps-es minőség már kifejezetten cikinek számít 2020-ban. Egy komoly fülhallgatóval vagy hangrendszeren bőven kijön a hiányosság, ami miatt sokan pártolnak át a Tidal HiFi-re, amely CD minőséget biztosít.

Szerencsére a Spotify-nál is tisztában vannak ezzel, és bejelentették a Spotify HiFi-t, amely immáron 700-1400 kbps sávszélességen ígér CD minőséget. Ez egyébként hatalmas fegyvertény lehet az Apple Music-kal szemben is, hiszen a cupertinói cég egyelőre nem nyit a jobb minőség irányába.

Sajnos azonban a legégetőbb kérdéseket még nem válaszolta meg a cég. Egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy valamikor 2021-ben indul a jobb minőségű streamelés, ám eleinte nem minden régióban lesz elérhető. Az se derült ki, hogy rögtön a teljes kínálat elérhető lesz-e veszteségmentes minőségben, vagy pedig csak a zenék egy részére terjesztik ki ezt. A másik nagy kérdés, hogy jár-e ez bármilyen áremelkedéssel, hiszen például a Tidal esetében a 10 dolláros alapdíj helyett már 20 dollárba kerül a CD minőség. Kíváncsian várjuk tehát a további információkat, és reménykedünk benne, hogy Magyarországon is elérhetővé válik a HiFi csomag 2021-ben, hiszen igény bőven lenne rá.

Forrás: Spotify

Szólj hozzá