Már a gyártóknál vannak a frissített Qualcomm Snapdragon 888 mintái

Tavaly decemberben leplezték le a Qualcomm Snapdragon 888 lapkakészletet, amely akárcsak elődei, a legmeghatározóbb prémium chipsetnek számít a csúcskategóriás Android okostelefonok szegmensében. A színfalak mögött már zajlik a processzor frissített változatának fejlesztése, amit jelenleg mint SM8450, vagy fejlesztési kódnevén Waipio-ként ismerünk. Friss értesülések szerint már több kínai gyártó rendelkezik a lapkakészlet mintájával, ami azt jelenti, hogy a nem túl távoli jövőben megkezdődhet azon mobilok gyártása, amelyek belsejében ez a chip végzi majd a számításokat.

A hírek a népszerű és egyébként megbízhatónak mondható Digital Chat Station nevű szivárogtatótól származnak, akinek fő működési helye a Kína Twittereként is ismert Weibo. A bennfentes azt állítja, hogy a lapkakészlettel kapcsolatos munkafolyamatok valamivel gyorsabban fognak lezajlani, mint tavaly a Snapdragon 865+ esetében.

Szedjük össze, hogy mit lehet tudni az SM8450 lapkakészletről, ami Snapdragon 888 Plus, vagy Pro néven jelenhet meg! A chip 4 nanométeres gyártási eljárással készül majd, processzora pedig ARM Cortex v9 alapokon nyugvó Kryo 780 magot állít majd munkára. A grafikus gyorsítást Adreno 730 GPU modulra fogják bízni, a képfeldolgozás feladatát pedig egy Spectra 680 ISP végzi majd. A chipset támogatja majd a négycsatornás LPDDR5 RAM-ot, illetve részét képezi majd a Snapdragon X65 nevű 5G modem is.

Nemrégiben benchmark teszteket futtattak egy olyan eszközön, amelynek a lelke egy “Qualcomm Lahaina” művésznéven futó hardver volt, és az eredmények alapján a tesztelt vas nem sokban különbözik a Snapdragon 888-tól. A GeekBench adatbázisa szerint a processzor nagy teljesítményű X1 magjának frekvenciája 2,84 helyett 3,0 GHz-re emelkedett, a többi mag órajele változatlan maradt. Lényegében a processzor állni fog egy elsődleges Cortex-X1 magból, ami 3,0 GHz-en pörög, 3 darab teljesítményre kiélezett Cortex-A78, valamint négy energiahatékony Cortex-A55 modulból, előbbiek 2,42, utóbbiak 1,8 GHz-es órajelen szólnak majd. A grafikus gyorsító frekvenciája egyelőre nem ismert.

Az eddigi hírek szerint a Honor lesz az egyik gyártó, amely a Snapdragon 888 frissített változatával dobja piacra készülékét. Az immáron független brand vezérigazgatója Ming Zhao részt vett a Qualcomm idei technológiai és együttműködési csúcstalálkozóján, amelyen bejelentette, hogy a Honor 50 a Snapdragon 778G chippel debütál. Ugyanakkor az interjú során azt is elárulta, hogy a Honor Magic 3 az iparág legfejlettebb processzorát rejti majd burkolata alatt, nem lehetetlen, hogy a Snapdragon 888 Plus/Pro-ra gondolt. A várakozások szerint a frissített lapkával szerelt okostelefonok az idei év harmadik negyedében debütálhatnak majd.

Forrás: GizChina

Szólj hozzá