Már a második nagy rendszerfrissítését kapja a filléres Nokia 3.2

Hihetetlen, de igaz rovatunk mai főszereplője a 2019-ben még Android 9 Pie operációs rendszerrel debütáló filléres, belépőszintű Nokia 3.2. Az okostelefon tavaly kapta meg az Android 10 verziót, és ezzel még mindig nincs vége, a HMD Global kegyéből – illetve mert az része az Android One programnak -, a büdzsé mobil még Android 11-re is felfrissülhet az elkövetkezendő hetekben.

Az új rendszer a 3.140 build számot viseli, és részét képezi a márciusi biztonsági folt is, a szokásos Android 11 jóságok mellett, mint a chat buborékok, vagy az egyszeri engedélyek. Találhattak volna valami kevésbé baljóslatúbb elnevezést is, mindenesetre a frissítést több “hullámban” válik elérhetővé, a Wave 1-ben összesen 34 ország szerepel, sajnos kicsiny hazánk még nem, de nem érdemes elkámpicsorodni, idővel hozzánk is eljut majd a Nokia 3.2 frissítése. Egyébként is, az első hullámban résztvevő országoknak még csak nagyjából a 10 százalékában kezdődött meg a frissítés, a széles körű hozzáférés március 28-cal kezdődik. A második hullámmal kapcsolatos részleteket hamarosan közzéteszi a gyártó.

A Nokia 3.2 már akkor sem volt egy atomerőmű, amikor 2019 májusában debütált, ugyanakkor kiváló lehetőség volt arra, hogy a telekommunikáció lehetőségeit fillérekért vegyük igénybe. 6,26 colos HD+ felbontású IPS LCD megjelenítő, duál SIM támogatás, LTE modem, 12 nanométeres Snapdragon 429 lapkakészlet, 13 megapixeles elsődleges, 5 megapixeles szelfikamera jellemezte a készüléket, amelyet egy 4000 mAh kapacitású akkumulátor tartott működésben. Akinek a mai napig megvan a készülék, hamarosan örülhet a naprakész operációs rendszernek.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá