Már februárban bemutatkozik a Pocophone F1 utódja

Alighogy bejelentették a Poco Brand függetlenedését a Xiaomi-tól, máris futószalagon érkeznek a hírek a brand következő mobiljáról, amelyet ráadásul már ebben a negyedévben bemutatnak majd.

Elsőként egy teaser érkezett a Twitteren, amely a Poco második szezonjára készít fel, és az érkező mobilokat vetíti előre. Ha nagyon figyelünk, akkor a Poco X2 nevet is kiszúrhatjuk benne, merthogy minden bizonnyal így hívják majd az érkező modellt.

https://twitter.com/i/status/1219512671768154113

Az izgalmakat tovább tetézte Manmohan Chandolu, a Poco indiai vezérigazgatója, aki egy interjú során érdekes infókat árul el. Hamarabb már lehetett hallani egy első negyedéves bemutatóról, ami Chandolu meg is erősített. Egy friss bejegyzés alapján már februárban megismerhetjük az új modellt.

Azt is elárulta, hogy továbbra is arra fókuszálnak, hogy a Poco égisze alatt érkező mobilok kiemelkedő ár/teljesítmény aránnyal rendelkezzenek. Ez azt jelenti, hogy az aktuális csúcs SoC kerülhet bele, mellé pedig nagy mennyiségű memória kerülhet, miközben az árban igyekeznek nem elszállni. Mondhatjuk tehát, hogy méltó utódra számíthatunk, amely szoftveresen továbbra is a Xiaomi által megálmodott MIUI-t használja majd.

Bár a kiválás megtörtént, ám egyelőre nem képesek teljesen függetlenedni a Xiaomi-tól. A Poco ugyanis továbbra is a kínaiak értékesítési csatornáját használják, és még a felhasználói adatokat is az ő szervereiken tárolják majd. Egyelőre még kérdéses, hogy Európába milyen gyorsan juthat el az új modell, hiszen első körben az indiai piacra fókuszálnak majd, ám a webshopokon keresztül bizonyára nem okoz majd problémát a Poco X2 beszerzése.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá