Már januárban ki lehet dobni a Galaxy S8-at?

Eddig igyekeztek tartani a gyártók azt a tendenciát, hogy az előzőhöz képest fél vagy egy év elteltével mutatják be legújabb csúcsmobiljukat. Friss hírek szerint azonban a Samsungnak más tervei vannak.

Alig fél éve mutatták be a Samsung Galaxy S8 és S8 Plus készülékeket, de az a hír járja, hogy már januárba érkezhet az utód. A The Bell szerint az év első hónapján jelentik be az új csúcskészüléket a Samsungnál, és nem sokkal utána már forgalomba is kerülhet. Ez két hónappal előzné meg a szokásos egy éves ciklust, ami bizonyára nem esne jól azoknak, akik már megvásárolták a jelenlegi modellt, vagy év végén fogják megvenni.

A pletykákat egyébként arra alapozzák, hogy már novemberben elkezdi a Samsung Display leszállítani az OLED kijelzőket a következő készülékhez, mely általában 2-3 hónappal később szokott megtörténni. Az S8 szériához például januárban szállították le a kijelzőket, és áprilisban jelent meg a mobil.

Egyelőre még nem cáfolta meg a hírt a Samsung, de nagyon nagy előny lenne számukra, hiszen így a konkurencia előtt több hónappal tudnák kiadni a készüléküket. Arról nem is beszélve, hogy a telefonba kerülő csúcshardverrel messze leköröznék az aktuális kínálatot, és az új iPhone-ok megjelenéséhez is közelebb kerülne a gyártó, melyek októberben, esetleg novemberben érkeznek.

Ennek ellenére a Samsungnak nem feltétlenül kellene sietnie, hiszen jó eladási értékeket produkál a Galaxy S8 széria. A legújabb csúcsmodellekből már most több, mint 20 milliót értékesítettek, és a beszámolók szerint ez 15%-os növekedés az előző generáció eredményeihez képest.

Forrás: Androidauthority

Szólj hozzá