Már januárban bemutathatják a Nokia 9-et, és ez még nem minden!

Végéhez közeledik a hosszadalmas várakozás, hiszen a Nokia feltámadása óta várunk egy igazi csúcsmobilra a HMD Global-tól, és a hírek szerint már januárban láthatjuk ezt.

Többször is írtunk már nektek a Nokia 9-ről, hiszen a gyártó első igazi flagshipje lesz, ám nem is feltétlenül ez teszi érdekessé, hanem hogy nem kevesebb, mint 5 hátlapi kamerát kap a telefon. A legfrissebb hírek szerint már januárban bemutatják a készüléket, méghozzá az MWC előtt, de a pontos dátum sajnos még nem ismert. Ekkor egyébként még nem tehetjük rá a mancsunkat, mivel a boltokba kerülése csak márciusban várható.

A cég múltját ismerve méltán reménykedhetünk egy igazi fotómobilban, melynek segítségével remek képeket készíthetünk majd. Ezen kívül persze minden minden másban is igyekszik megfelelni a riválisok által támasztott követelményeknek, hiszen csúcshardver, és prémium kidolgozás jellemzi,

5,9 colos, QHD felbontású OLED kijelzőre számíthatunk, méghozzá a képernyő alá épített ujjlenyomat-olvasóval megspékelve. Ezen kívül egy méretes, 4150 mAh-s akkumulátort és 6/8 GB memóriát kapunk, ráadásul IP68-as védettségről is pletykálnak.

A chipet nem véletlenül hagytuk a végére, mivel ez jócskán befolyásolja a termék bemutatásának idejét. Mivel már jó ideje dolgoznak rajta, így a Snapdragon 845 került bele, csak hogy már január végén, február elején megérkeznek az első Snapdragon 855-re épülő mobilok. Így tehát nem igazán húzhatták tovább a dolgot, és muszáj kijönniük vele, mielőtt még “elavulttá” válna.

A legfrissebb hírek szerint azonban a maximalistáknak sem kell aggódniuk, mivel az év második felében várható majd egy újabb változat is a Nokia 9-ből (Sirocco?), amelybe már az újabb chip kerülne, és természetesen már az 5G hálózatok támogatását is megkapná.

Forrás: GSMArena

 

Szólj hozzá