Már javában készül a League of Legends mobilos verziója

A League of Legends vitathatatlanul napjaink egyik legnépszerűbb játékának számít, és nem véletlen, hogy a kiadó szeretné meglovagolni a mobilok térnyerését, hogy tovább növelje a játék rajongóbázisát.

A Riot Games közel 10 éve adta ki a League of Legends-et, és valószínűleg még a legvadabb álmaikban sem gondolták, hogy ekkora sikere lesz a játéknak. Az évek folyamán azonban egyre nőtt a játékosok száma, amelyhez az is hozzájárul, hogy az egyik legnépszerűbb e-sport játékká vált, és bajnokságokban illetve hatalmas versenyeken keresztül követhetjük nyomon a legjobb csapatok teljesítményét.

A legfrissebb hírek szerint már évek óta dolgoznak a mobilos verzión is, amelyet a kínai Tencent Holdinggal együtt fejlesztenek. A projektet sajnos eléggé visszavetette, hogy a Tescent megalkotta a saját MOBA játékát mobilra, amely a Honor of Kings névre hallgat, a tengeren túl pedig Arena of Valor néven lehet ismerős.

Az LoL azonban továbbra is a világ legnépszerűbb PC-s játékának számít, hiszen a PC játékosok 24,7%-a játszott vele áprilisban a Newzoo statisztikája szerint. A Riot Games komoly összegre tesz szert a játékon belüli vásárlásokból, ám a bevételük 21%-kal csökkent a 2018-as évben, így nem véletlen, hogy célba vették a mobilplatformot is.

Érdemes megjegyezni, hogy ez a cég egyetlen játéka, így számukra létfontosságú ennek népszerűsége, ezért biztos hogy nem fogják elkapkodni a megjelenést. A legnagyobb kihívást valószínűleg az irányítás mechanikája jelenti majd, de reméljük, hogy jól veszik az akadályt. A megjelenés sajnos idén még nem várható, de reméljük 2020-ban már egymásnak feszülhetünk ismerőseinkkel egy jó kis LoL partira.

Forrás: MacRumors

Szólj hozzá