Már júliusban megérkezik a Samsung MicroLED TV-je

A filmek szerelmesei igazán jó helyzetben vannak, hiszen rengeteg remek készülék van a piacon. A felsőkategóriában az OLED TV-k képminősége mindent visz, ám a Samsung nem hagyja annyiban, és máris piacra dobja a legújabb fejlesztését, ám egyelőre még ez a megfizethetetlen kategóriába tartozik majd.

Amikor a Samsung bejelentette a  MicroLED technológiát, hirtelen összeállt a kép, hogy miért nem erőltették az OLED technológiát. A MicroLED szintén pixel alapú megoldást kínál, ám teljesen mentes az OLED TV-k egyik betegségétől, az úgynevezett képvisszamaradástól (vagy ahogy sokan emlegetik, beégéstől).

A júliusban érkező termék stílusosan a “Samsung the Wall Luxury” elnevezést kapta. A méretet nem aprózták el, hiszen a legnagyobb változat 292 colos lesz, és 8K felbontással rendelkezik majd, és akár 2000 nites fényerő kibocsátására is képes, így a HDR filmek hatalmas élményt nyújtanak majd ezen nézve.

A Samsung újítása tehát papíron szuper megoldásnak tűnik, viszont akad itt néhány apróság is. A legkisebb megjelenő példány 73 colos lesz, így egyelőre kisebb méretben felesleges is keresni. A felbontása is elég meglepő, hiszen”mindössze” 2K-t kapunk, holott már az olcsóbb TV-k is 4K felbontással rendelkeznek. Az üzemidőre 10.000 órát adott meg a gyártó, amely még napi 24 órában használva is nagyjából 11 évet jelent, így ezzel biztosan nem lesz gond.

Ami viszont biztos, hogy aranyárban mérik majd, ahogy azt már a Luxury névből is sejteni lehet. Az árról egyelőre még nincs konkrét információ, de nem is lényeg. Ami fontos, hogy újabb technológia válik hozzáférhetővé a piacon, amely idővel remélhetőleg megfizethető áron is elérhető lesz, mint ahogy azt OLED televíziók esetében is láthattunk.

Forrás: FlatpanelsHD

Szólj hozzá