Már júniusban megérkezhet a Facebook kriptovalutája

Már egy ideje nem titok, hogy a Facebook sem szeretne kimaradni a kriptopiacból, és saját terméket dobnak majd piacra, és most végre néhány részlet is kiszivárgott róla.

Állítólag Zuckerberg az, aki kifejezetten erőlteti a Facebooknál a kriptovaluta piacra dobását, így pedig kétségeink sem legyenek afelől, hogy gőzerővel dolgoznak a Libra kódnevet használó projekten. A terméket már június 18-án bemutathatják, de egyelőre még nem lehet majd megvásárolni.

Érdekesség, hogy a Libra projekten lévő dolgozóknak felajánlották, hogy fizetésüket már a kriptovalutában is kérhetik. Akinek persze nem a megélhetéséhez kell a fizetés, az még akár jól is járhat vele. Kérdéses persze, hogy mennyire lehet durva az árfolyam ingadozása.

És hogy mire használhatjuk majd? A Facebook, WhatsApp, Messenger stb. programokon belüli vásárlásokra mindenképp, de bizonyára a cégnél is érzik, hogy ez hosszú távon nem lenne elég. A kereskedőket különböző promóciókkal próbálják majd rábírni a használatára, és a tervek szerint még automaták is kihelyezésre kerülhetnek.

Amennyiben tényleg könnyű lesz átváltani valódi pénzre, akkor gyorsan elterjedhetne, hiszen a hírek szerint a tranzakciós díjak is nagyon kedvezőek lesznek. Így pedig pofonegyszerű lenne a pénzküldés, hiszen akár egy külföldön dolgozó családapa is egyszerűen eljuttathatná keresetét a családjához.

Forrás: TechCrunch

Szólj hozzá