Már megkezdték az iPhone 15 próbagyártását Kínában

Bennfentesek beszámolója alapján az Apple megkezdte az iPhone 15 próbagyártását Kínában, illetve jelenleg is azon dolgoznak, miként tudnák felgyorsítani Indiában a gyártás ütemezését.

Az almás gyártó ilyenkor egy NPI, vagyis New Product Introduction elnevezésű folyamatot zongorázik le, amely mindig az év első negyedévében zajlik. Ennek a fajta próbagyártásnak az a lényege, hogy az Apple kitalálhassa, miként fog zajlani a tényleges gyártás, mihelyt megtörtént az új iPhone-ok véglegesítése.

A Foxconn az értesülések szerint már megkezdte az iPhone 15 modellek tesztcélú gyártását, a jelenlegi kritikus szakasz célja az, hogy a folyamatban résztvevő összes partner között rendeződjenek az esetlegesen felmerülő problémák, amelyek kihatással lehetnek a gyártásra. Így nem akkor kell megfejteni a dolgokat, amikor már élesben megy az összeszerelés. A résztvevők között ott vannak a gyártók, a beszállítók, a folyamatban pedig a gépek tesztelése, valamint a minőségbiztosítási folyamat finomhangolása is.

Az Apple számára állítólag elsődleges fontosságú, hogy a kínai és indiai gyártási határidők közötti különbséget a lehető legjobban lecsökkentse. Jelenleg 6-9 hónappal az indiai előtt indítják el a tényleges gyártást Kínában. Ez valószínűleg nagyon hamar megváltozik, mivel az almás cég azon dolgozik, hogy új kapcsolatokat építsen ki az indiai partnerekkel. A gyártó végleges célja az, hogy az indiai és a kínai gyártás közötti különbség csökkenjen néhány héttel és a teljes gyártás 5 százaléka indiai telephelyeken történjen.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá