Már telepíthető az Android 11 a Nokia 8.1-re

A HMD Global októberben tette közzé az Android 11 frissítési ütemterv, de a listán szereplő készülékek egyike sem kapta még meg az új rendszert, legalábbis eddig. Most egy videó került ki az internetre, amelyen a Nokia 8.1 látható, ahogyan éppen a legfrissebb zöld robotos rendszert futtatja. A videót közzétevő felhasználó még abban is segít, hogy a tulajdonosok miként telepítsék a zárt bétát.

A videót a YouTube-on tették közé, mégpedig egy XDA Developers fejlesztő, aki már régóta tagja a közösségnek, és a hikari_calyx nicket viseli. Az illető nem csupán működés közben mutatja az új rendszert a 2018-ban debütált okostelefonon, de installálási tanácsokat is ad. A frissítésben egyébként megtalálható a decemberi biztonsági folt, és vélhetően széles körben is hozzáférhetővé válik majd a frissítés az év vége felé, feltéve, hogy nem lesznek komplikációk a tesztelés során.

Amikor debütált a Nokia 8.1 egészen korrekt kis ajánlat volt, de most, hogy van rá friss rendszer igazából megéri ragaszkodni hozzá még egy darabig. 6,18 colos Full HD+ képernyő, Qualcomm Snapdragon 710 lapkakészlet, 12 és 13 megapixeles hátlapi, 20 megapixeles előlapi kamerák, duál SIM támogatás, ujjlenyomat-olvasó, USB-C és fülhallgató kimenet, valamint a 3500 mAh kapacitású akkumulátor mellett még bőven használható kategóriába tartozik a HMD készüléke. Ráadásul akárcsak a többi Nokia készülék, ez is része az
Android One programnak, tehát a lehető leghamarabb kapja meg az új szoftvert. Ez amúgy már a harmadik főverzió, ami eljut az okostelefonra, amely anno Android 9.0 Pie rendszerrel debütált.

Forrás: GizChina

Szólj hozzá