Március végén érkezhetnek az új iPad Pro és Air modellek

Az Apple hamarosan új táblagépekkel jelentkezik, amelyek az elkövetkezendő hetekben mutatkozhatnak be a nagyvilág előtt. Mind az iPad Pro, mind az Air modellek frissítve lesznek, és egy friss szóbeszéd szerint, mind a kettőt meg lehet majd vásárolni kétféle méretben.

Először a történelemben az Apple kétféle méretben kínálja majd az iPad Air tabletet, úgy, ahogyan a Pro modellekkel teszi. Lesz egy 11 hüvelykes iPad Air, amelynek méretei megegyeznek elődjével, illetve érkezik egy 12,9 hüvelykes iPad Air, amely 280,6 x 214,9 x 6 mm dimenziókkal rendelkezik. Az érkezőfélben lévő 11 hüvelykes iPad Pro 249,7 x 177,5 x 5,1 mm méretekkel bír, szemben a jelenlegi modell 247,6 x 178,5 x 5,9 mm-es kialakításával.

Az idei 12,9 hüvelykes iPad Pro egy picit hosszabb és szélesebb lesz, mint az iPad Air, ugyanakkora kijelzővel. Ennek a modellnek a keresztmetszete viszont vékonyabb lesz, ami azért érdekes, mert eredetileg az Air modell jellemzője volt az ultrakarcsú kialakítás.

A 12,9 hüvelykes iPad Pro 281,5 x 215,5 x 5 mm-es méretekkel rendelkezik majd, ehhez képest a jelenlegi modell 280,6 x 214,9 x 6,4 mm-es. Amennyiben ezek az adatok valósak, jócskán lefaragnak a készülék vastagságából, amelynek köszönhetően talán egy kicsit könnyebb lesz ezt a nagy készüléket kezelni.

A vékonyabb kialakítás állítólag annak köszönhető, hogy az eddigi kijelző paneleket egy OLED megoldás váltja majd az új generáció esetében. Az új iPadek várhatóan március végén mutatkoznak majd be, de a kiegészítő-gyártók már gőzerővel dolgoznak a táblagépekhez szánt tokokon.

Az új iPad Pro tabletek meghajtásáról az M3 lapka gondoskodik majd, az Air modellek esetében viszont még nem tudni, hogy M2 vagy M3 chip kerül-e a burkolatuk alá. Az sem derült még ki, hogy az Apple tart-e majd külön bemutató eseményt a készülékeknek dedikálva, vagy csak szimplán kapunk egy sajtóbejelentést, amely tudatja, megérkeztek az új iPadek.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá