Máris felbukkant a PlayStation 5 egy újabb verziója

Különösebb bejelentés nélkül rajtolt el a Sony friss konzoljának új verziója, és néhány lelkes rajongó már meg is vizsgálta, hogy pontosan mi változott az eredeti változathoz képes, ám ez elsőre nem hat túl pozitívnak.

A Sony PlayStation 5 sajnos még most is hiánycikknek számít, ám egyre gyakrabban rendelhető különböző boltokból, ráadásul már nem is 2 perc alatt fogynak el a készletek. Közben azonban azzal sem ár tisztában lenni, hogy a Sony immáron egy “ráncfelvart” verziót kezdett el szállítani a partnereknek. Az alábbi videóban már szemügyre is vették az új verziót, amelyet az adott régióban CFI-1100B jelzéssel látott el a Sony (az eredeti verzió CFI-1015B volt).

Austin Evans szétszedte a két konzolt, hiszen utána akart járni, hogy az új változat miért könnyebb 300 grammal az eredeti kiadásnál. Az eltérés a hűtőborda miatt keletkezett, ugyanis a Sony alaposan átdolgozta azt. Ennek köszönhetően 16%-kal lett karcsúbb maga a hűtőborda, és a képek alapján főleg a rézzel spórolt a gyártó, amely sajnos negatív hatást gyakorol a hűtési teljesítményre.

A mérések szerint 3-5 fokkal melegszik jobban az új változat, ám a Sony minden bizonnyal úgy ítélte meg, hogy ez még nem jár veszéllyel a konzol élettartamát illetően. A ventilátort is átdolgozták némileg, és a mérések szerint ez 1-2 decibellel halkabb az elődnél. Ezen kívül még a talpat rögzítő csavar változott, illetve a Wi-Fi modul kábelezése is átalakult némileg.

A változások tehát nem számottevők, ráadásul elsőre úgy tűnik, hogy inkább a spórolás jegyében telt, hiszen jelenleg a nyersanyagárak is jócskán megemelkedtek, ráadásul a hiány is van belőlük. Elképzelhető, hogy a Sony nem a chiphiány, hanem a hűtéshez szükséges anyagok miatt nem tudott volna eleget gyártani a konzolból a közeljövőben, vagy esetleg árat kellett volna emelniük, és ezért volt szükség a változásra.

Forrás: AustinEvans

 

Szólj hozzá