Máris kiderült, hogy miként kerülhettek rá a Google alkalmazásai a Honore 9X-re

A Honor 9X-et mindössze néhány napja mutatták be, és a legnagyobb meglepetésünkre a Google alkalmazásai sem hiányoznak róla, pedig ezek használatát a Google egyértelműen megtiltotta a Huawei-nek. Szerencsére nem kellett sokáig találgatnunk, hogy hogyan is lehetséges ez.

Amikor a Huawei Mate 30 szériát a Google alkalmazások nélkül mutatták be, már sejteni lehetett, hogy nem mostanában oldódik majd meg a kínai gyártó mizériája, hiszen akkor minden bizonnyal elhalasztották volna ennek megjelenését.  Így viszont bemutatták a Mate 30-at, bár egyelőre még nem tudni, hogy mikor érkezhet majd Európába.

Bemutatták azonban a Honor 9X-et, amelyen már ott voltak a Google appok, és bár az elején még értetlenül álltunk a dolog előtt, a következő tweet azonnal felfedte a turpisságot.

Ezek szerint tehát a Honor 9x az STK-LX1 modellszámot kaptam, amely megegyezik a májusban megjelent Huawei P Smart Z készülékkel. Így tehát a Honor 9X még a tiltás előtt megkapta a szükséges tanúsítványokat, ezért úgymond nem vonatkozik rá a tiltás, így ezzel gyakorlatilag kijátszották a rendszert. A hardver nagyjából megegyezik, hiszen mindkettőbe a Kirin 710F chip került, és a 6,59 colos kijelző és a 4.000 mAh-s akkumulátor esetében sincs eltérés, így a dizájn és a kamera terén kell keresnünk a különbséget.

A Honor 9x tehát tekinthető a régebbi modell frissített változatának, és mivel a modellszáma nem változott, így telepíthették rá az azóta már letiltott programokat. Persze hosszú távon ez úgysem tartható, így mindenképp a saját fejlesztésű AppGalery-re kellene fordítaniuk a figyelmet, és motiválni a fejlesztőket, hogy itt is elérhetőek legyenek a legfrissebb programok.

Forrás: AndroidAuthority

Szólj hozzá