Máris kijátszották a Samsung forradalmi ujjlenyomat-olvasóját

Mikor a gyártók kitalálnak valami újdonságot a felhasználók azonosítására, mindig azt hisszük, hogy ezt már nem lehet kijátszani, ám általában elég néhány hét, és már meg is dől ez a teória. Így járt az iPhone X arcfelismerője, és most a Samsung vadonatúj ujjlenyomat-olvasója is.

Idén már rengeteg mobilba került majd bele a kijelző alá épített ujjlenyomat-olvasó, és ebből állítólag a Samsung megoldása a legjobb. Az általuk megálmodott ultraszonikus rendszer a Galaxy S10 és S10+-ban debütált, és a gyártó szerint minden eddigi megoldásnál pontosabb és biztonságosabb azonosítást kapunk a pénzünkért.

Arra azonban bizonyára még ők sem számítottak, hogy ezt mindössze néhány hét alatt kijátsszák majd. Az Imgur-on egy bizonyos darkshark nevű felhasználó osztotta meg a sztorit, hogy hogyan sikerült kijátszania a Samsung bombabiztosnak hitt rendszerét, amely immár nem is tűnik olyan sebezhetetlennek.

Emberünk egy borospoháron hagyott ujjlenyomatáról készített fotót a mobiljával, melynek kontrasztját utána Photoshoppal javította fel. Ezek után a 3DS Max program segítségével kreált belőle 3D modellt, végül pedig az AnyCubic 3D-s nyomtatójával hozta létre a képet.

View post on imgur.com

Három nyomtatásra volt szüksége a rendszer kijátszásához, de állítása szerint az így kapott eredménnyel már pont annyira könnyedén tudja feloldani a mobilt, mint az ujjával. Azt is elárulta, hogy egy DLSR kamerával készített képpel még könnyebb dolga lenne. Bár a Samsung állítása szerint rendkívül biztonságos rendszert alkottak, ám az emberi leleményesség határtalan. Ahogy azt a filmekben is láthattuk, elég lehet egy poháron hagyott ujjlenyomat, amely ha rossz kezekbe kerül, akkor onnantól már nem is annyira elképzelhetetlen a mobilunk védelmének kijátszása.

Forrás: Sammobil 

Szólj hozzá