Máris megérkezett a bővítmény, amellyel visszaállíthatjuk a Facebook régi kinézetét

Néhány hete kiderült, hogy megújul a Facebook oldala, ami még önmagában nem lenne gond, ám sokak nem tetszését váltotta ki, hogy a régi felület megszűnik. Szerencsére azonban van megoldás.

A Facebook új böngészős felülete eléggé megosztó lett, hiszen a több éve jól megszokott felületet teljesen átszabták. Sokan panaszkodtak rá, és visszaálltak a régi layout-ra, már ameddig tehették. Szeptembertől ugyanis megszűnik a régi kinézet, és nem hagynak választást a felhasználóknak. Most még vissza lehet váltani a menüben, ám már csak 48 órára tehetjük meg ezt.

Szerencsére jött Matt Kruse, akinek bizonyára rengetegen lesznek majd hálásak. Az úriembernek ugyanis nem jött be az új külső, és mivel ért a dologhoz, így elkészített egy bővítményt, amely egy szempillantás alatt visszaállítja a régi kinézetet.

Ezt szerencsére közzé is tette, így bárki ingyenesen letöltheti a böngészőjéhez, ráadásul a Chrome, a Microsoft Edge és a Mozilla Firefox is szerepel a támogatottsági listán. A program teljesen ingyenes, és a telepítés után már semmi teendőnk nincs, mivel azonnal a régi felület fogad majd minket. Amennyiben Google Chrome-ot használtok, ezen a linken érhető el a bővítmény.

Matt egyébként megbízható programozónak számít, aki már eddig is több hasznos segédprogramot is készített a közösségi oldalakhoz, ám ez nem hivatalos megoldás. Kérdéses, hogy mennyire fog majd ez tetszeni a Facebook fejlesztőinek. Elképzelhető, hogy hamarosan módosítanak majd az oldalukon, hogy megakadályozzák az ehhez hasonló programok működését, ám remélhetőleg nem foglalkoznak majd vele. Arra azért kíváncsiak lennénk, hogy mennyiben ezt egy programozó meg tudta valósítani, akkor vajon a Facebook mérnökei miért nem bízták a választást a felhasználókra.

Forrás: Beebom

Szólj hozzá