Marty! Telefonról vezérelhető, önbefűzős cipőt mutatott be a Nike!

Emelje fel a kezét, aki a címet az Emmet Brown-t alakító Christopher Lloydot szinkronizáló Rajhona Ádám hangján olvasta el! Helyes. A kultikus Vissza a jövőbe sorozat találmányai takarosan kezdenek megvalósulni, már csak a röpdeszka széleskörű elterjedését várjuk, mert az önbefűzős cipő már egy ideje létezik, ám az azt létrehozó Nike most szeretné tovább emelni a tétet. A következő ilyen lábbelit már telefonról is vezérelhetjük, szóval lehajolni sem kell többet ilyen csip-csup ügyek miatt, mint a cipő befűzése.

A cipő egyébként egy kosárlabda csuka lesz, épp ezért készült egy videó is, amin sportolók tesztelik a hamarosan érkező terméket. Maga a termék ugyan nem látszik a videófelvételen, de az hamar kiderül, hogy okostelefon segítségével lesz vezérelhető többek között a fűzés folyamata, no és valószínűleg más egyéb mozgással kapcsolatos adatok is megjelennek a telefon kijelzőjén. Az újdonság nagy előrelépés lesz a korábbi modellhez képest, ami egyébként a borítóképünkön is látható, mivel azt még fizikai gombokkal kellett vezérelni.

A 2016-os HyperAdapt modell 720 dollárba került anno, viszont a Nike új cipője ennek az összegnek kicsivel kevesebb, mint a felét fogja kóstálni, ami szintén nagyon remek hír mind a sportolni vágyók, mind a Vissza a jövőbe rajongók számára. Persze ez még mindig nem egy csekély összeg, így valószínűleg csak az igazán elhivatott rajongók fogják beszerezni a különlegességet. Egyelőre nem tudni, pontosan mikortól, és mely piacokon lesz kapható a különleges lábbeli, de nekünk valószínűleg külföldről kell majd valamilyen módon beszerezni azt. Reméljük azért egy ilyen szerkezet kellően vízálló és strapabíró lesz, máskülönben könnyen úgy járhatunk, mint Tim Robbins a Nekem 8-ban…

Update!

A Nike közben hivatalosan is bemutatta a csukát, amely a Nike Adapt BB névre hallgat. Természetesen sporttevékenységre szánják, ahol kiemelten fontos, hogy a cipő tökéletesen illeszkedjen a lábunkra. A termék nem rendelkezik fűzővel, hanem pántokkal látták el, melyeket egy elektronika segítségével szoríthatunk meg. Ezek működését applikáción keresztül, vagy az oldalán található gombok segítségével hozhatjuk működésbe.

Telefonunk segítségével többféle beállítást is elmenthetünk, amely különösen jól jöhet a sportolók számára. Kifejezetten fontos például, hogy egy kosárlabda meccsen jól tartsa lábfejünket a cipő, ám a szünetekben ezen érdemes változtatni, és lazítanunk rajta a véráramlásunk frissítésének érdekében. Olyan profiknak mint LeBron James, állítólag akár 10 percbe is beletelik, hogy a meccsek előtt tökéletesen kössék be be cipőjüket, amire a Nike Adapt BB tökéletes megoldást nyújt.

A termék hivatalosan február 17-től válik elérhetővé a Nike hivatalos weboldaláról, és 350 dollárba fog kerülni. Egyelőre még nem lehet tudni, hogy a boltok piacán is megjelenik-e később, ám potenciális vásárlók biztosan örülnének a próba lehetőségének, még mielőtt egy kisebb vagyont kiadnak érte.

Forrás: PhoneArena

Szólj hozzá