Matt és fényes kijelzővel is forgalomba kerülhet az új iPad Pro és iPad Air

Van egy szivárogtató a Weibón, aki egyelőre még megkérdőjelezhető megbízhatósággal bír. Mindenesetre ez az illető azt állítja, hogy az Apple beszállítói már küldtek iPad Air mintákat az Egyesült Államokba, és lehetséges, hogy a készüléket kétféle változatban kínálják majd: fényes, illetve matt képernyővel. A szivárogtató szerint ugyanez lesz érvényes a hamarosan debütáló iPad Próra is.

Az persze nem derül ki egyértelműen ebből az új tippből, hogy vajon teljes értékű matt felület, vagy egy tükröződésgátló bevonat kerül a szóban forgó készülékekre. Jelen esetben egy olyan kiépítésről van szó, amely nano-textúrájú üveget használ, ami tükröződésmentes mintázatot képez, és enyhíti a kijelző fényességét, fényvisszaverő képességét. Egyébként a Samsung valami hasonlót alkalmazott a Galaxy S24 Ultra esetében, ami némileg hihetővé teszi ezt az értesülést.

Szintén ez a forrás publikált egy érdekességet az iPhone 17 szériával kapcsolatban is. Eszerint az okostelefonok olyan tükröződésgátló technológiával lesznek felvértezve, mint amilyet a Samsung idei csúcsmobilja, a Galaxy S24 Ultra is kapott. Amennyiben a bennfentes nem téved, valószínűleg az lesz a forgatókönyv, hogy a hamarosan debütáló iPadek egy fejlesztett tükröződésgátló technológiával lesznek felvértezve, és talán ez majd jövőre az iPhone-okon is megjelenik majd.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá