MediaTek Dimensity 7200 chippel érkezett a Vivo T2 Pro

A kínai Vivo egy újabb középkategóriás okostelefonnal jelentkezett, amely ugyan egyelőre csak az indiai vásárlóközönség számára érhető el, talán később más piacokon is megjelenik majd. A készülék belsejében a MediaTek első 4 nanométeres chipkészlete teljesít szolgalat, de a T2 Pro nem csupán a Dimensity 7200 miatt tűnik érdekes ajánlatnak.

A mobilt egy helyi forgalmazó a Flipkart fogja értékesíteni, de erre még várni kell egészen szeptember 29-ig. Aztán remélhetőleg más régiókban is felkerül a boltok polcaira a Vivo újdonsága, mert a T2 Pro egészen jól összerakottnak látszik. Az újdonság 6,78 colos AMOLED kijelzővel lett felszerelve, az ívelt panelen Full HD+ felbontásban jelennek meg a tartalmak mégpedig 120 Hz-es képfrissítési ráta mellett. A 10 bites képernyő maximális fényereje 1300 nit.

A mobil belsejében tehát MediaTek Dimensity 7200 chipset zakatol, kiszereléstől függően 128 vagy 256 GB háttértárral kiegészítve, a RAM minden esetben 8 GB. A Vivo T2 Pro hátoldalán 64 megapixeles elsődleges kamera található, az f/1,8 rekeszértékű modul optikai képstabilizátorral is rendelkezik. A kamerakészlet részét képezi egy 2 megapixeles mélységérzékelő is, nyilván sokat tőle nem érdemes várni. Az előlapi kamera viszont máris szimpatikusabb, hiszen egy 16 megapixeles f/2,5 apertúrájú egységről van szó, amit a felső keret alá szereltek, és középre igazítottak. A hátlapi kamerákat az úgynevezett Aura Light elnevezésű, kör alakú LED villanó segíti gyengébb fényviszonyok között.

A Vivo T2 Pro kaphatott volna nagyobb akkumulátort is, de a 4600 mAh kapacitású telepet legalább 66 wattal is lehet tölteni, ami valahol kárpótolja az embert. A készülék összesen 175 grammot nyom, külső borítása pedig kapott némi védelmet a vízzel és a porral szemben, mégpedig az IP52 besorolásnak megfelelően.

A színeket nem bonyolítják túl, a készülék megvásárolható fekete és krémszínű árnyalatban, helyi pénzből átszámítva nagyjából 97 ezer forintos indulóáron. Azt egyelőre nem tudni, hogy más piacokon kapható lesz-e a készülék az indiain kívül, ám ha nálunk forgalomba kerül a telefon, tuti nem ezen az áron fogják értékesíteni.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá