Még a héten megérkezik a PlayStation 5 első nagyobb szoftverfrissítése

A Sony újgenerációs fél éve jelent meg, és bár azóta már érkezett már rá néhány szoftverfrissítés, az első komolyabb csomagot csak most kapjuk majd, és tartalmaz néhány érdekességet is.

A Sony bejelentette, hogy április 14-én, azaz a holnapi napon érkezik az első nagyobb frissítés a PS5-re. Nyilván ez több apró javítást is tartalmaz, ám szerencsére ezúttal ennél többről van szó. Bekerül ugyanis egy új funkció, melynek segítségével külső USB-tárhelyre helyezhetjük át játékainkat. Erre rengetegen vártak már, hiszen a PlayStation 5-ön mindössze 667 GB-os szabad tárhely áll rendelkezésünkre, ami bizony nem túl sok.

Egyelőre külső tárhelyen csak tárolni tudjuk majd a játékokat, a futtatásra nincs lehetőség, ami nem véletlen hiszen ez jelentősen lerontaná a játékélményt. A Sony elmondása szerint viszont még így is időt nyerünk, hiszen jóval gyorsabb másolni, mintha újra le kellene töltenünk az adott játékokat. A másik érkező funkció a Share Play, amelynek segítségével a különböző generációs konzollal rendelkező barátok is tudnak közösen játszani, és megosztani egymással a tartalmaikat.

n 5

A Sony azt is elárulta, hogy a következő hetekben megújul majd mobilos alkalmazásuk is, és ezt is hasznos újítássokkal látják el. Csatlakozhatunk majd Multiplayeres csoportokhoz, távolról menedzselhetjük a konzolunk tárhelyét, vagy akár a trófeáinkat is összehasonlíthatjuk az ismerősök gyűjteményével. Sajnos a legjobban várt témáról egyelőre hallgatnak, méghozzá hogy mikortól bővíthetjük majd konzolunk belső tárhelyét, illetve hogy milyen típusú SSD-vel tehetjük majd meg mindezt.

Forrás: AndroidAuthority

Szólj hozzá