Még a jövőre érkező iPhone-ok is notch-csal jönnek

Néhány nap múlva esedékes az Apple idei bemutatója, ahol megismerhetjük az iPhone 12 széria mobiljait, amelyek dizájnja jóval szögletesebb lesz az utóbbi években látottaknál, ám a notch biztosra vehető, és a hírek szerint még a jövőre esedékes iPhone-ok is ezzel lesznek majd ellátva.

Manapság már elég sok megoldás van a piacon, amelyek azt szolgálják, hogy az előlap minél nagyobb részét a kijelző tegye ki. A notch rengeteg méretben van jelen, de idén a gyártók körében már népszerűbb lett az apró bevágásban található optika, vagy éppenséggel a periszkóp szerűen kiemelkedő kamera. Az Apple egyelőre azonban kitart, és ez egy jó darabig nem is fog változni.

Az egyik ismert szivárogtató, Ice Universe szállította a legfrissebb hírt, ami szerint még a jövőre érkező iPhone 13-as széria is notch-csal jön. Mindössze a mérete lesz kisebb, ám itt nem a szélességére kell gondolni, hanem kevésbé nyúlik majd rá a kijelzőre, ahogy azt egy vicces rajzzal is szemléltette emberünk.

Logikusnak tűnik az Apple döntése, hiszen jóval több szenzort használnak, mint a riválisok. Valószínűleg kivárnak, hogy hogyan is alakul a kijelző alá építhető kamera sorsa, mivel jövőre már várhatóan több ilyen mobilt is piacra dobnak a riválisok. A technológia azonban még nem teljesen kiforrot, és nem kockáztatnák meg egy egész széria sikerességét egy félkész megoldással, hiszen egy esetleges fiaskó óriási presztízsvesztést okozna egy olyan cégnek, aki ilyen mennyiségben adja el mobiljait.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá