Még az idén megérkezik a Honor első hajlítható okostelefonja

Még az idén debütálni fog a Honor hajlítható okostelefonja legalábbis ezt állítják bennfentes források. Egy megbízható kínai tippmester szerint a készülék a színfalak mögött a Honor Magic X nevet viseli, habár nem feltétlenül ezzel a címkével kerül a boltok polcaira, amikor az idei év negyedik negyedében megjelenik.

A készülék állítólag sokat fog meríteni a korábban már megjelent Huawei Mate X2 készülékből, ami a korábbi anyavállalat hajlítható okostelefonja volt. Ha valaki azt remélte, majd most napvilágra kerül valami háttérben húzódó rejtett összefonódás, akkor sajnos csalódnia kell, elég prózai okok vannak a háttérben. Az indok roppant egyszerű: a mobil fejlesztése még jóval azelőtt megkezdődött, mint hogy a márka és a kínai gyártó különvált volna.

Igazából nem olyan nagy meglepetés ez a friss hír, mivel a Honor vezérigazgatója korábban már nyilatkozott a témában, akkor George Zhao is megerősítette, hogy valóban dolgoznak egy hajlítható készüléken. Akkor azt is hozzátette, hogy a mobil szerinte egyike lesz a legjobbaknak az iparágon belül. Mivel a Huawei Mate X tényleg remekül sikerült – csak az a fránya ára ne volna – és mivel a Honor már nem nyögi azokat a tiltásokat, amelyek a Huaweit jelenleg is sújtják, talán nem is olyan nagy túlzás a brand első emberének kijelentése. Ha még netán a  hasonló kategóriájú konkurens mobilokhoz képest barátibb árral kínálnák a saját portékájukat, az lenne csak az igazán klassz.

A híreket szivárogtató Digital Chat Station szerint azért a Mate X és a Magic X nem lesznek teljesen egyformák, de, hogy pontosan miben térnek el a készülékek arról nem beszélt részletekbe menően. Mivel 2021 negyedik negyedéve már megkezdődött, így a Honor hajlítható okostelefonjának bemutatója már valószínűleg nincs olyan messze. Addig pedig még biztosan fogunk hallani róla.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá