Még fényesebb OLED paneleket kaphatnak az Apple iPad Pro és MacBook Pro modellek

Lehet szeretni, vagy utálni az Apple-t, de egyvalamit biztosan nem tehetünk: figyelmen kívül hagyni őket. A vállalat újabban sokak szerint kissé le van maradva az innovációval, ám az ilyen véleményeknek ellentmondanak az olyan értesülések, mint ami nemrég látott napvilágot. A friss hír szerint az iPad Pro és MacBook Pro modellek következő generációi továbbfejlesztett OLED panellel érkezhetnek, amelyek még nagyobb fényerőre lesznek képesek.

A The Elec nevű médiaorgánum jelentése szerint az Apple olyan iPad Pro és MacBook Pro modellek bevezetését tervezi, amelyek kétrétegű OLED megjelenítőkkel rendelkeznek. Ez a gyakorlatban kétrétegű fénykibocsátó diódát jelent, amely lehetővé teszi a fényerő kétszeresére való növelését. Nem tűnik légből kapottnak ez az infó, mert összhangban van korábbi, szeptemberben hallott szóbeszédekkel.

A technológiával jelenleg az a baj, hogy az előállítás rendkívül drága, és igazából a gyártási folyamat sincs még teljesen kidolgozva. A források szerint épp ezért az első készülékek, amelyek már ezzel a kétszeresen fényes OLED képernyővel vannak felszerelve leghamarabb 2023, vagy 2024 folyamán jelenhetnek meg.

A panelek árazása mellett szinte 100 százalék, hogy kizárólag a 11 és 12,9 hüvelykes iPad Pro és MacBook Pro modellekben kerül felhasználásra. A fejlesztett panelek továbbra is a TFT LTPO technológiára épülnek majd, és lehetővé teszik a frissítési frekvencia tartalomhoz igazítását, így a képernyő 10 és 120 Hz között képes lesz szabályozni a megjelenítést.

Egyébiránt arra is lehet számítani, hogy az Apple készülékeken a micro-LED panelek is megjelennek, mivel az almás gyártó állítólag befektetett az ilyen jellegű képernyők kutatásába és fejlesztésébe.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá