Még idén dobhatja az iOS elnevezést az Apple

Első kissé drasztikusnak tűnhet a dolog, hiszen már már 10 éve ezen az néven ismerhetjük az iPhone-okon futó rendszert, ám végig gondolva teljesen logikus lépésnek tűnik ez az Apple-től.

Az idei bemutató az új iPhone-okon kívül más meglepetést is tartogat majd, hiszen itt jelentheti majd be a cupertinói cég, hogy az iOS elnevezést az iPhone OS váltja majd. Elsőre furcsának tűnhet, ám a cég már használta ezt az nevet, méghozzá 2010 előtt.

A hír egyébként John Posser-től származik, aki eléggé megbízhatónak számít, és gyakran szivárogtat az Apple még meg sem jelent termékeiről.

Rögtön felmerül a kérdés, hogy ennek mégis mi értelme. Az Apple az utóbbi időben egyre tudatosabban építi ki a saját ökoszisztémáját, és mostanra már rengeteg termék szerepel a palettájukon, emiatt pedig az elnevezésben is elkezdték az ezen teljesítő OS-ek egységes elnevezését:

  • iMac és MacBook-ok esetén – macOS
  • Apple TV – tvOS
  • Apple Watch- watchOS
  • iPAd – iPadOS

Ezekhez csatlakozik majd az iPhone OS, amely természetesen az iPhone-okon fog futni. Hogy a felhasználókat ez mennyire hatja majd meg, az egy jó kérdés, hiszen valószínűleg sokan továbbra is csak iOS-ként hivatkoznak majd a rendszerre.

Forrás: Techradar

Szólj hozzá