Még idén megérkezhet az LG 8K felbontású OLED TV-je

Az LG-ről aztán nem mondható el, hogy a fejlődés útjába állna, és már be is mutatta a legújabb 8K-s OLED televízióját, amely állítólag még idén a boltokba kerülhet majd.

Az IFA-n mutatta be a világ első 8K felbontású OLED TV-jét az LG. Ez egészen pontosan 7680×4320 pixelt jelent, ami a megfelelő tartalom esetén még centikről nézve is tűéles képet biztosít. Méretben is tetten érhető a fejlődés, hiszen 88 colosra hízott a kiállított modell.

Brian Kwon, a vállalat egyik vezetője azt is elárulta, hogy nemsokára elindul a sorozatgyártás, és karácsonyra már a boltok polcaira kerülhet a készülék. Állítólag 60.000 db eladására számítanak idén, pedig nagyon mélyen zsebbe kell majd nyúlni a hatalmas képernyőért.

A boltokban minden bizonnyal ugyanez a 88 colos típus kerül majd, és egyelőre még hír sincs arról, hogy kisebb méretben is gondolkozik-e az LG, de valószínűleg ott nem lenne sok értelme ennek a felbontásnak. Jelenleg 77 colos a legnagyobb megvásárolható OLED TV, és ez kb. 2.8 millió forintba kerül. Az új modellért ennél valószínűleg jóval többet kell majd a boltban hagynunk.

Persze ez inkább csak technika bemutató, hiszen tartalom még nem igazán van rá, és a kihasználása sem lenne egyszerű. Ugyanis minél nagyobb a felbontás, annál közelebb kell ülnünk a TV-hez, hogy ennek az előnyeit élvezhessük, és ne vesszenek el a részletek.

Forrás: Prohardver

Szólj hozzá