Még méretesebb akkumulátort kaphatnak a OnePlus, az Oppo, és a Realme zászlóshajók

Egy friss kínai szóbeszéd szerint a OnePlus, az Oppo és a Realme zászlóshajók a jelenleginél is méretesebb akkumulátorral érkezhetnek. Már jó ideje 5000 mAh kapacitású teleppel jönnek az azonos befektetői csoporthoz tartozó gyártók csúcsmodelljei, de a friss értesülések szerint a következő generációk még több energiát lesznek képesek eltárolni.

A komolyabb készülékek esetében a standard az 5000 mAh szokott lenni, ha bár mostanában már látni 5400 vagy éppen 5500 mAh-s teleppel szerelt okostelefonokat is. A OnePlus 13, az Oppo Find X8 és a Realme GT6 Pro pedig tovább emelheti a téteket, ezekbe a prémium modellekbe ugyanis 6000 mAh-s akkumulátor kerülhet a legfrissebb infók szerint.

A kínai cégek nagyon ügyesek, de a fizika törvényeit még az ő mérnökeik sem szeghetik meg. Vagyis egy ilyen változtatás megnövelheti az okostelefonok súlyát. A hosszabb akkumulátoros üzemidő oltárán valószínűleg fel kell majd áldozni valamennyit a karcsúságból.

Ugyanakkor biztosak vagyunk benne, hogy páran szívesen meghozzák majd ezt az áldozatot. Az Oppo Find X8 októberben mutatkozhat be a nagyérdemű előtt, közvetlenül a Snapdragon Summit esemény után, amelynek keretében a Qualcomm bemutatja a Snapdragon 8 Gen 4 lapkakészletet.

Ugyanakkor az is megtörténhet, hogy semmilyen üzemidő növekedést nem kapunk, a gyártók csak korrigálják a Snapdragon 8 Gen 4 chipset nagyobb energiaigényét. A lapkakészletről ugyanis azt beszélik, hogy többet fog fogyasztani, mint elődje a Gen 3-as modell. Igen ám, de a CPU magjainak órajele elérheti a 4,2 GHz-et, vagyis nyerünk majd, csak nem üzemidőt, hanem plusz teljesítményt.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá