Megérkezett a legújabb MacBook Pro

Az Apple bemutatta a MacBook Prót, amely az eddigi legerősebb laptop a cég a kínálatában, és bár nem olcsó, ám minden téren prémium terméket kapunk a pénzünkért.

A kijelző 16 colos, és 3072 x 1920 -as felbontással rendelkezik. A 226-os PPI-vel rendelkező paneleket gyárilag kalibrálták, így a legtökéletesebb színeket kapjuk, és jó hír a teljes DCI-P3 színskála lefedettség is, akárcsak az 500 nites maximális fényerő is.

Az új Magic Keyboard mindössze 1 mm-es utat tesz meg leütéseknél, így nagyon halk gépelést tesz lehetővé, és a hardveres ESC gomb is visszatért. A felső sorban továbbra is megtalálható egy érintőkijelző, melynek a végéről a  Touch ID szenzor sem maradt le.

A belsejébe az Intel 9. generációs processzoraiból válogathatunk, amelyből 6 és 8 magos CPU-val kérhető a MacBook Pro, utóbbi pedig akár 5 Ghz-re is képes. A grafikáért az AMD 7 nm-es GPU-ja, a Radeon Pro 5300M vagy az 5500M felel, amely 60-80%-kal gyorsabb az elődben található videokártyánál. Mindezek hűtését az Apple teljesen átdolgozott rendszere segíti.

Az alap konfiguráció 16 GB memóriával és 512 GB-os SSD-vel rendelkezik, ám a maximalisták akár 64 GB RAM-mal és 8 TB háttértárral is kérhetik a készüléket. A 100 Wh-s akkumulátor is jól hangzik, hiszen akár 11 órán át is böngészhetünk vele. Az új MacBook Pro 950 ezer forinttól indul, még a legfullosabb modellért közel 2,5 millió forintot kérnek el.

Forrás: Apple

 

Szólj hozzá