Megérkezett a Qualcomm Snapdragon Wear 3100-as chipje

Megérkezett végre a legújabb rendszerlapka, amelyet a Qualcomm a következő generációs okosórákhoz fejlesztett ki, és mivel már rendelhető, így hamarosan érkeznek az első erre épülő termékek is.

A Qualcomm végre bemutatta az új chipet, amely a Snapdragon Wear 3100 névre hallgat, és az előző, 2100-as változatot hívatott leváltani. A sebesség megszállottjai csalódni fognak, mivel ez a termék nem erről szól. Ennek megfelelően ugyanúgy négy magot tartalmaz, melyek egyenként 1.2 Ghz-en futnak.

Kapott viszont egy érdekességet a QCC1100-as koprocesszor személyében, amely mesterséges intelligencia szerűen tanul szokásainkból, ez pedig a használati idő optimalizálására lehet majd pozitív hatással.

LTE támogatást is kapunk, melynek köszönhetően 1 Gbps letöltési, és 150 Mbps feltöltési sebesség érhető el. A legfontosabb kérdés persze megint az üzemidő, mellyel kapcsolatban bőven érte kritika az elődöt. Szerencsére itt is történt némi előrelépés.

Ez függ majd az adott készüléktől (akkuméret, kijelző mérete stb.), de állítólag 4-12 órával kapunk jobb üzemidőt, ami azért elsőre nem hangzik túl acélosnak. Amennyiben sima óraként használjuk majd a kütyünk, akár az egy hetes üzemidő is elérhető, ez pedig elsőre nem hangzik olyan rosszul.

Forrás: Prohardver

Szólj hozzá