Megérkezett a Threads from Instagram csevegőalkalmazás

Még tavaly novemberben jelentették be a közeli barátok fícsör érkezését az Instagramba, és a most érkező Threads is ehhez kapcsolódik, amely egyértelműen a fiatalabb generációt célozza meg.

Persze erről egyelőre még szó sincs, hiszen a Threads nem csupán üzenetváltásra szolgál, hanem azokat célozza meg, akik imádnak magukról képeket és videókat készíteni, és megosztani azokat barátaikkal. Ezt innentől pofonegyszerűen megtehetik majd, hiszen a kontaktokat akár a kijelző aljára is kirakhatják, és a felvételeket egyetlen gombnyomással tudják elküldeni az adott ismerősnek.

Kapunk egy Inbox menüt is, ahol a bejövő üzeneteket találjuk majd, ráadásul itt nem írhat ránk akárki, csak akiket már hozzáadtunk a közeli barátok listájához. Természetesen chatelésre továbbra is használjuk a alap Instagram alkalmazást, ám a Threads egy kicsit más élményt kínál majd.

Emellett a programba beállíthatjuk majd a státusz funkciót is, amelynek köszönhetően hangulatjelek segítségével tudathajuk majd a nagy érdeművel, hogy éppen mit csinálunk. Amennyiben ehhez lusták lennénk, akkor erre automatikus lehetőség is kínálkozik. Ekkor a program koordináták alapján tájékozódik, és jelzi például ha egy kávézóban vagyunk, ráadásul ha a mobilunk töltőn van, még ezt is látják majd a barátaink.

Itt persze rögtön felmerül a kérdés, hogy nem élnek-e vissza adatainkkal a készítők, hiszen ez alapján gyakorlatilag bárkit nyomon lehet követni, aki ezt engedélyezi. A készítők azonban jelezték, hogy a szerver nem tárolja el ezeket az adatokat, kizárólag a mobilunkon lesz ennek nyoma, amely az applikáció törlése után örökre a feledés homályába vész. A Threads máris elérhető Androidra és iOS-re egyaránt, így bárki kipróbálhatja.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá