Megérkezett a világ legnagyobb kapacitású SSD-je

A Fixstars cég jóvoltából megérkezett a világ legnagyobb kapacitású SSD meghajtója, a Fixstars SSD-13000M, ami 2.5 inch méretű, és 13 TB adat tárolására alkalmas.

Hogy pontosabban megérthessük, mennyire hatalmas hely áll rendelkezésre, meg kell említeni, hogy ez a kapacitás megegyezik 2800 darab standard DVD lemezével. Ráadásul nem kevesebb, mint 540 MB/s-os írási és olvasási sebességet kínál a Fixstars újdonsága.

Fixstars SSD-13000M-970-80

A készülékben egy hőszabályozási rendszer is található, ami meggátol bármilyen túlmelegedési problémát. Létezik egy ultratartós mód is, ami állítólag megháromszorozza a meghajtó élettartamát, igaz, ha ezt bekapcsoljuk, csupán a kapacitás felével, vagyis 6.5 TB-tal rendelkezhetünk szabadon.

Természetesen az SSD az árát tekintve cseppet sem a köznapi felhasználók számára készült, sokkal inkább olyan cégeknek, amelyeknek a gyorsasággal egy időben fontos a hatalmas tárhely is. A Fixstars egyik embere azt nyilatkozta, hogy az ár körülbelül 13000 dollár (~3.7 millió Ft) körül fog alakulni, a kiszállítás pedig jövő hónapban indul az Egyesült Államokban.

via: TechRadar

Szólj hozzá