Megérkezett a Xiaomi 2020-as pénzügyi jelentése

A Xiaomi bejelentette a tavalyi pénzügyi eredményeit, és a most publikált számok bombasztikusak. Úgy látszik a kínai cég 2020-ban sikert sikerre halmozott. A gyártó képes volt növelni éves szinten a nyereségét, ráadásul az okostelefon eladások 17,5 százalékkal nőttek, így nagyjából 146,4 millió készülék talált gazdára, ráadásul a vállalat bevételének fele már a Kínán kívüli piacokról származott.

A vállalat számos érdekes adatot tett közzé informatív és persze dicsekvő szándékkal. Állításuk szerint a tavalyi év folyamán összesen 10 millió prémium okostelefonon adtak túl, miközben a havi szinten aktív MIUI felhasználók mára már több, mint 400 millióan vannak. Semmiképp sem szeretnénk vitatni a Xiaomi eredményeit, de a gyártó már olyan telefonokat is a prémium kategóriába sorol, amelyek Kínában 3000 jüanért, vagy 300 eurós áron kaphatóak, ezt azért érdemes észben tartani.

Növekvő telefon eladásainak köszönhetően a Xiaomi megszerezte a világ harmadik legnagyobb okostelefon-gyártója címet. Mivel a tavalyi év nem éppen kesztyűs kézzel bánt a Huaweijel, a Xiaomi képes volt a hazai piacon is konkurense elé kerülni, ennek köszönhetően a belföldi értékesítés éves szinten 51,9 százalékkal növekedett.

Habár a legtöbben a kínai gyártót a telefonjaival azonosítjuk, a tavalyi év teljes bevételének – ami nagyjából 37,4 milliárd dollár volt -, mindössze megközelítőleg a kétharmada származott mobil értékesítésből. A többit a cég egyéb termékei hozták össze, amelyek között a törölközőtől kezdve az okostévén át egy csomó mindent megtalálható.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá