Megérkezett az iOS 16.3

Ahogy a múlt héten meg lett ígérve, a mai napon az Apple kiadta az iOS 16.3 kiadását. Az új frissítésben számos hibajavítás, illetve néhány újítás is megtalálható, az alábbiakban gyorsan sorra vesszük ezeket!

Teljesen mindegy, hogy a világ mely részén élsz, mivel az Apple szoftverfrissítések nem szakaszosak, nyugodtan csekkolni lehet a készülékedet, mert már valószínűleg elérhető rá az iOS 16.3. Az új verzióban már megtalálható a  Security Keys for Apple ID nevű funkció, amely lehetővé teszi a fizikai kétfaktoros hitelesítést Apple ID bejelentkezések alkalmával. Igen, ha úgy tetszik, fogsz egy rendes kulcsot és azzal is fel lehet oldani a telefont.

A frissítést telepítését követően az iPhone egy új Unity háttérképet, illetve a nemrégiben bemutatott második generációs HomePod támogatását is megkapja a, utóbbi annyira nem érint bennünket, mert valamiért nálunk nem kapható az okoshangszóró. A gyártó egy kicsit finomított a vészhelyzeti funkción, hogy a jövőben elkerülhetőek legyenek a véletlen hívások. Mostantól az oldalsó gomb és a hangerőt csökkentő vagy növelő gomb együttes lenyomva tartásával lehet aktiválni az SOS-hívást, ami csak a gombok felengedése után veszi kezdetét.

Aztán természetesen vannak javítások is, például javították a Freeformban azt a hibát, amely miatt az ujjal vagy Apple Pencillel létrehozott vonások nem akartak megjelenni a megosztott táblákon, javították a háttérkép elfeketedését a zárolt képernyőn, illetve az iPhone 14 Pro Max felébresztésekor látható vízszintes vonalakra is megoldást találtak a fejlesztők. Mostantól az a hiba sem fenyeget bennünket, hogy az Otthon app zárolási képernyőn lévő widgetje nem a pontos állapotot mutatja, a frissítés telepítése elvileg orvosolja ezt is.

Volt egy olyan hiba, amely miatt Siri nem reagált megfelelően a zenei kérésekre, illetve CarPlay használata közben bizonyos kéréseket nem jól értett, mostantól ez sem fenyegeti a felhasználókat. Az Apple gondolt azokra, akik az iOS 15-öt használják jelen pillanatban is, nekik kiadták az iOS 15.7.3-at, akiknek pedig sokkal régebbi készülékük van, iOS 12-nél vannak leragadva, rendelkezésre áll az iOS 12.5.7. Jellegét tekintve mindkettő egy biztonsági frissítés, érdemes őket minél hamarabb telepíteni.

Még egy apróság: mostantól a watchOS 9.3-as verziója is elérhető, amelyben egyebek mellett egy új számlap, bizonyos teljesítmény- és hibajavítások találhatóak. Ennek telepítését az Apple Watch alkalmazáson keresztül lehet menedzselni a párosított iPhone-on keresztül.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá